Digidexo.com

Helvetesild vaksine Anbefalinger for helsearbeidere

Helvetesild vaksine Anbefalinger for helsearbeidere


Helvetesild er en meget smertefull form for herpes forårsaket av varicella zoster-virus (VZV). Det fører til et sviende utslett på en del av kroppen. Noen helsepersonell har en økt risiko for å pådra seg sykdom. Helsepersonell bør være klar over risikoen forbundet med helvetesild for seg selv og sine pasienter. De trenger å forstå hvordan viruset kan overføres, og hvis de skal ha vaksine for å forebygge sykdommen.

Takspon Basics

Helvetesild er en sykdom som ofte presenterer i immunsvekkede befolkningen og er kjent for å være mer utbredt i eldre individer. Faktisk, Centers for Disease Control (CDC) rapporterer at helvetesild viruset oppstår som oftest hos pasienter i alderen 50 år og eldre. Det er et virus som kan føre til et utbrudd i alle som har hatt vannkopper, og kviser kan skje flere ganger. Viruset kan overføres person til person gjennom luftbårne dråper eller ved å berøre den væsken som siver ut av vabler. Viruset kan ha en inkubasjonstid på to til tre uker. Når avslapnings oppstår det kan vare i noen dager til noen uker. Smerte og ubehag av viruset kan også være i en kort tidsperiode eller kan vare i flere uker.

The Shingles vaksine

Den helvetesild vaksine, kjent som Zostavax, brukes hos voksne i alderen 60 og eldre for å hindre et utbrudd. Vaksinen i seg selv er laget av en svekket form av Vannkopper virus, og en gang gitt, kan være effektive i opp til 6 år. Det er ikke brukt som behandling for en person som allerede har en helvetesild utbrudd. Kostnaden av vaksinen er dekket av de fleste private forsikringsselskaper og Medicare. Nettstedet for CDC rapporterer at vaksinen har vært brukt på rundt 20.000 mennesker i USA, og antas å være trygge.

Anbefalinger for helsepersonell

Helsepersonell som ikke har hatt vannkopper kan ha en økt risiko for å få viruset. Alle helsepersonell som arbeider med pasienter som er svekket immunforsvar (for eksempel kreftpasienter) eller eldre bør få vaksinen for å hindre mulig spredning av sykdommen til seg selv eller til andre de har omsorg for. Helsepersonell som arbeider med en helvetesild pasient bør bruke forholdsregler som for eksempel kjoler, hansker og spesialiserte masker. Vaksinen kan også gis til helsepersonell som er en økt risiko selv, og det er anbefalt for de enkeltpersoner i alderen 60 og oppover. Imidlertid bør arbeidere diskutere dette med en lege før du mottar vaksinen. Vaksinen anbefales ikke til kvinner som er gravide eller for personer med hiv, et svekket immunforsvar, eller de som har hatt allergiske reaksjoner på andre vaksiner.

Arbeide Hvis du har Helvetesild

Hvis du gjør kontrakt helvetesild bør du varsle din overordnede umiddelbart. Siden helvetesild er ansett som en smittsom sykdom noen medisinske fasiliteter ikke tillater sine helsearbeidere til å jobbe inntil lesjonene tørr og skorpe over og / eller til en lege godkjenner en tilbakevending til arbeid. På dette punktet helsearbeideren ikke anses å være smittsom for andre.