Digidexo.com

Hva er årsaken til Paralyzation?

Hva er årsaken til Paralyzation?


Lammelse er bredt kjennetegnet ved tap av muskel kontroll, kraft og bevegelse til en eller flere deler av kroppen. Nerve sykdom eller skade er den vanligste årsaken til paralyzation og er direkte forårsaket av et bredt spekter av problemer. Generelt kan sykdom eller skade i det øvre motoriske nervecellene resultere i spastisk paralyse, for eksempel i cerebral parese, mens problemer i de nedre motoriske nerveceller kan resultere i slapp paralyse.

Typer

Det er i utgangspunktet to typer lammelser under hvilke mest lammende lidelser oppstår: lokaliserte og gener. Lokalisert lammelse betyr at lidelsen er begrenset til en region eller på siden av kroppen og inneholder vilkårene paraplegic eller paraplegi. Generalisert lammelse betyr vanligvis at problemet finnes over store deler av kroppen, eller til hele kroppen, og inneholder vilkårene Quadriplegic og quadriplegia.

Vanlige årsaker

Det er to vanlige årsaker til lammelser. Den første er slag og den andre er traumer på nervesystemet, hjerne, nakke, rygg eller ryggmargen. Hvis alvorlig skade forekommer i det nedre ryggmargen, kan det føre til lammelse av begge ben (paraplegi), men hvis det oppstår skade i det høyere ryggmargen, nærmere halsen, kan paralyse av alle fire lemmer forekomme (kvadriplegi).

Sykdom og Poison

Foruten hjerneslag og traumer, det er medisinske tilstander og sykdommer som forårsaker en viss grad av lammelser. Det mest kjente av disse er cerebral parese og Bells parese, noe som resulterer i lokalisert lammelser. Mindre kjente forholdene omfatter Guillain-Barre syndrom, multippel sklerose, amyotrofisk lateral sklerose, ryggmargsbrokk og poliomyelitt. Disse betingelsene resulterer typisk i varierende grad av enten lokalisert eller generalisert lammelse. Botulisme, Skjellforgiftning, og andre giftstoff som påvirker nervesystemet kan også føre til lammelser.

Hemiplegi

Hemiplegia er et spesifikt lokaliserte form av lammelse som påvirker den ene siden av legemet eller den andre (en halvkule). Tilstanden kan enten være til stede fra fødselen eller ervervet på et senere tidspunkt. Hemiplegi er forårsaket av et avbrudd eller obstruksjon av blodstrømmen til hjernen, vanligvis fra et slag eller traumer. Det finnes mange typer hemiplegi, inkludert ansiktsbehandling, spastisk, cerebral og rygg.

Midlertidig Lammelse

Noen ganger forekommer midlertidig lammelse og er forårsaket av et utvalg av problemer. Todds lammelse er en midlertidig form som vanligvis streik etter et anfall og kan vare så lenge som 48 timer. Familiær periodisk paralyse er en annen midlertidig form som er forårsaket av en arvelig nervelidelse. Alternerende hemiplegi er en sjelden form for midlertidig lammelse som vanligvis utvikler seg i løpet av de første fire årene av livet, og noen ganger kan slå samtidig til en pågripelse.