Digidexo.com

Definisjon av Hjertekateterisering

Hjertekateterisering er utført for å se hvor godt hjertet er å pumpe og for å inspisere blodstrømmen. Under Hjartekateterisering, et lite plastrør, eller kateter, er satt inn i arm eller ben, og så fremført inn i de koronare arterier eller hjertekamrene. Fargestoff kan innføres gjennom kateteret, og bilder kan tas for å dokumentere hvor fargestoffet beveger seg gjennom hjertet.

Hvem er en god kandidat?

Hjertekateterisering er ikke en test som skal utføres på alle. Vanligvis er det gjort for å evaluere brystsmerter. Denne fremgangsmåten kan også gjøres på enkeltpersoner som har et hjerteinfarkt eller hjerteinfarkt, for å hindre ytterligere skade på hjertet ved å åpne opp blokkerte arterier. Hvis det er mistanke om en hjertefeil, eller hvis du er i ferd med å ha hjerteoperasjon av noen type, kan denne fremgangsmåten være nyttig i å hjelpe med diagnose.

Hvordan er det utført?

En hjertespesialist vil utføre denne testen. Pasienten vil bli holdt våken og ligger på ryggen. Medisinering er ofte gitt for å slappe av pasienten, som kan forårsake døsighet. Arealet av innsettings er nummen og en nål brukes til å føre inn katetret i blodkaret. Legen vil lede kateteret til de aktuelle områdene. Når undersøkelsen er ferdig, vil kateteret trekkes tilbake, og området vil bli bandasjert. En vekt vil bli lagt på området for å legge press på området for å bidra til å unngå blødninger og blåmerker.

Hvorfor blir det gjort?

Ifølge American Heart Association, er hjertekateterisering en av de mest nøyaktige verktøy tilgjengelig for å diagnostisere hjerte-forhold. Denne fremgangsmåte er gjort for å måle hemodynamikk, eller blodtrykket i hjertet, og for å bestemme nivået av oksygen i blodet. Denne testen er nyttig i diagnostisering blokkerte koronararteriene, og også i å vurdere hjertemuskelfunksjon.

Reparasjon Teknikker

Hjertekateterisering kan også gjøres for å reparere visse typer hjertefeil eller for å fikse en stenotisk, eller sitter fast, hjerteklaff. Når den brukes sammen med en ballongkateter, er denne prosedyren nyttig for åpning blokkert blodårer i hjertet. Når en ballong blir brukt, er det som kalles en angioplasti.

Risiko

Hjertekateterisering er en relativt trygg prosedyre når utført av en dyktig team av hjertespesialister. Det gjør imidlertid, har en viss risiko for både små og store komplikasjoner. Hjerteinfarkt, eller hjerteinfarkt, og hjertearytmier er mulig. Det er også en risiko for en allergisk reaksjon på kontrastmedier, lavt blodtrykk eller slag. Tuftene av kateterisering er i fare for å utvikle en hematom hvis blødningen oppstår etter inngrepet. Dette kan forårsake lokalisert smerte og ubehag for pasienten.