Digidexo.com

Hvordan stoppe et prevensjons

Hvordan stoppe et prevensjons


Når du er klar til å prøve å bli gravid en baby, må du slutte å bruke prevensjon. Noen prevensjonsmetoder kan stoppes når som helst, og du kan prøve å bli gravid umiddelbart. Andre, derimot, må fjernes av en lege. Du må kanskje vente en kort periode etter avsluttet hormonell prevensjon for å gi kroppen din tid til å forberede for graviditet.

Hvordan stoppe et prevensjons

avvikle bruken av barriereprevensjonsmetodene. Prevensjonsmidler som kondomer, membraner, og spermicider kan trygt stoppes når som helst. Du kan begynne å prøve å bli gravid umiddelbart etter avsluttet bruk av disse prevensjonsmidler.

Fullfør komplett pakke med p-piller før du stopper. Noen leger foretrekker at du venter en eller flere sykluser etter at du slutter p-piller, og andre sier at det ikke gjør en forskjell hvis du venter eller ikke. Snakk med legen din om hun tror vente ville være riktig for deg, eller om du kan prøve å bli gravid med en gang.

Vent tre måneder etter din siste Depo-Provera shot før du prøver å bli gravid. Det vil ta minst tre måneder for alle de tilknyttede hormoner for å forlate kroppen din. Hvis du ikke blir gravid innen et år for å stoppe de Depo-Provera skudd, bør du oppsøke lege.

Planlegge en avtale med legen din for å fjerne Norplant eller en spiral. Snakk med legen din på den tiden om når du bør begynne å prøve å bli gravid etter at enheten er fjernet.

Har permanent sterilisering reversert, hvis det er aktuelt og mulig. En vasektomi eller tubal ligation kan eller ikke kan reverseres. Snakk med legen din om dine muligheter.

Hint

  • Gjør en avtale med legen din så snart du finner ut at du er gravid til å begynne svangerskapskontroll. Vurdere å ta prenatal vitaminer når du slutter dine piller. Spør legen din for en anbefaling.
  • Hvis du finner ut at du er gravid til tross bruke hormonell prevensjon, slutte å bruke umiddelbart og ringe legen din.