Digidexo.com

Hva som forårsaker stress hjemme?

Hva som forårsaker stress hjemme?


Stress er noe som vi alle må forholde seg til på en daglig basis. Identifisere hva som forårsaker vår stress kan hjelpe oss å håndtere det mer proaktivt og positivt. Det er mange faktorer på arbeidsplassen som forårsaker stress, men hjemmet vårt liv kan bringe oss like mye, om ikke mer, angst. Så la oss se på noen vanlige årsaker til stress i hjemmet, herunder økonomi, familie, helse, forandringer i livet og til og med oss ​​selv.

Finanser

Vi trenger penger for å få av, men det kan gjøre livet ditt surt. Ifølge en 2005 meningsmåling av Lifecare, Inc., 23 prosent av respondentene hevdet økonomi som sin ledende årsak til stress. Mange familier stress over den månedlige kamp for å holde seg innenfor et budsjett, betale sine regninger og gi nødvendigheter som mat og klær. Beslutningsprosessen rundt en stor kjøper som et hus eller bil kan også føre til stress. Miste den inntekten som har gitt ditt levebrød er en av de mest stressende opplevelser i en persons liv. Mange er stresset om deres mye gjeld eller varierende aksjemarkedet investeringer. Ettersom vi blir eldre, blir avgang planlegging en viktig kilde til stress også.

Familie

Familien kan være en kilde til stor glede, men også stor konflikt, og konflikt fører til stress. Ektefeller som er uenige, foreldre som maser, tenåringer som ikke samarbeider, småbarn som kaster raserianfall, og med kjæledyr som tygger vår favoritt par tøfler all årsak stress. De fleste av oss også stadig bekymre våre familiemedlemmer, og bekymring er bare et annet ord for stress. Vi er bekymret for vår families sikkerhet, helse og trivsel, som alle er utenfor vår kontroll.

Helse og sikkerhet

Våre egne personlige helse og sikkerhet fører til stress også. Personer med kroniske sykdommer som kreft er under mye stress. Selv vanlige sykdommer og skader forstyrre våre liv, forårsaker stress til montere. Dette kan være en ond sirkel, fordi stress er også kjent for å forårsake helseproblemer. Kvinner, spesielt, bekymring om deres personlige sikkerhet og å bli utsatt for en forbrytelse.

Livet Endringer

Ifølge Mayo Clinic, store forandringer i livet, enten positiv eller negativ, bringe om stress. Folk opplever stress som de justere og tilpasse til positive endringer, som for eksempel graviditet eller adopsjon, ekteskap eller et nytt hjem. Negative endringer, som død av en kjær eller skilsmisse kan føre til stress for åpenbare grunner.

Slo the Clock

De fleste av oss føler deg stresset når vi mangler kontroll over våre egne liv. En viktig kilde til denne type stress er en manglende evne til å kontrollere vår egen tid. Vi kan ikke kontrollere vår tid slik vi ønsker å grunn av våre forpliktelser overfor andre. Vi må være på tide å jobbe; vi må komme til tannlegen for vår avtale; vi må plukke opp barna når fotball er over; vi må ha middagen klar ved 18:00; vi må få til filmen ved 08:15; og listen fortsetter og fortsetter. Mange sier at de ikke føler det er nok tid på dagen. Det er nok tid, vi bare ikke har kontroll over det så mye som vi ønsker å være.

Det uventede

Eksperter ved Mayo Clinic rapporterer uforutsette hendelser som en stor stressfaktor i våre liv. Når skjer det ting som vi ikke hadde planer om, må vi justere våre planer, rutiner og våre liv til å romme. Dette kan være noe lite som en uinvitert gjest i huset eller en lekk kran eller det kan være noe katastrofalt som tap av en jobb, en bilulykke eller diagnostisering av en dødelig sykdom.

Interne Stressors

Vi har alle interne irritasjoner som forårsaker stress også. Frykt for ting som flyr, offentlige taler eller bakterier føre oss til å bli stresset når vi har å forholde seg til våre fobier. Usikkerhet gjør oss føler seg stresset fordi vi ikke vet hva som kommer opp eller hvordan du kan planlegge for det. Personer med en fast negativ holdning leve med mye stress fordi de "skape en ubehagelig miljø å leve" (MayoClinic.com). Å ha urealistiske forventninger kan føre til høye nivåer av stress fordi du er aldri fornøyd med deg selv eller dine prestasjoner.