Digidexo.com

Hormon Replacement Behandling for dårlige tider

Tunge, smertefulle perioder er en vanskelig del av overgangen inn i overgangsalderen som kan lindres gjennom hormon tilskudd. Den naturlig forekommende kvinnelige hormoner østrogen og progesteron er utvidet ved hjelp av hormonbehandling for å kontrollere perioden symptomer.

Betydning

Utbruddet av menopause resulterer i en reduksjon i produksjonen av østrogen og progesteron i eggstokkene, som fører til dårlige perioder for mange kvinner. Hormonbehandling, eller HRT, er ofte foreskrevet for supplement redusert hormonproduksjon og lette kroppens smertefulle abstinenssymptomer under overgangen.

Funksjon

Østrogen og progesteron tas oralt for å supplere et redusert tilbud i kroppen. Den kvinnelige kroppen kan svare på innledende dosering med alvorlig blødning eller kramper, men symptomene er ofte kontrollert og regulert etter en måned med dosering.

Betraktninger

Hormonerstatningsterapi blir noen ganger brukt til å regulere tilførselen av hormoner i ikke-menopausale kvinner med alvorlige symptomer periode. Dette bør alltid gjøres under oppsyn av en medisinsk faglig, så er det mange farer, blant annet økt sjanse for blodpropp, hjerteinfarkt og hjerneslag.

Fordeler

Kvinner som tar hormoner i større mengder enn det kroppen deres har opplevd i år kan ha noen gunstige bivirkninger. Små økninger i brystvev størrelse sammen med huden mykhet og høyere nivåer av energi kan oppstå i enkelte kvinner på hormonerstatningsprogrammer.

Begrensninger

Effektene av en dårlig periode er ofte følt i både fysisk og psykisk nød. Selv om hormonbehandling er kjent for å øke blodtilførselen til hjernen, har vitenskapelige studier ennå ikke konkludert med at det er nyttig i reduksjon av psykisk stress og demens relatert til menstruasjon.