Digidexo.com

Hyperbar oksygenbehandling Behandling

Under normale forhold, inneholder atmosfæren 20 prosent oksygen. Air, av og store, består av en annen gass, nitrogen, på rundt 80 prosent. Som vanlig atmosfærisk trykk er nesten 15 kg. for hver kvadratcentimeter, med hyperbar oksygenbehandling (HBOT), er 100 prosent oksygen levert på to til tre ganger normal atmosfærisk trykk. Den brukes til å behandle en myriade av medisinske tilstander og har nå blitt et tema for studier og forskning i USA som det viser løfte om suksess med behandling av flere andre sykdomstilstander i tillegg.

Funksjon

Når en person mottar hyperbarisk oksygenbehandling, er de plassert inne i et forseglet kammer oksygen. Dykker fartøy kan være laget av tradisjonelle stål og aluminium, eller bærbar plast. Puster normalt, er rent oksygen inhalert som det gradvis fyller fartøyet og når foreskrevet trykk. Hyperbar oksygenkamre kan huse en person eller flere på en gang avhengig av sin type. En typisk behandling kan vare fra 30 minutter til to timer. Som behandlingen opphører, vil trykket i beholderen gradvis redusert til normalt atmosfæretrykk.

Hyperbarisk oksygen øker nivået av oksygen i blod, vev og organer i kroppen. Hjelpe kroppen til å bekjempe infeksjoner, rene trykkoksygen hjelpemidler i helbredelse av vanskelige sår som nye vev og blodkar utvikle. Det hjelper også i ridning kroppen av karbonmonoksid.

Historie

Hyperbar oksygenbehandling først begynte å bli bare brukt som behandling for "svingene" eller trykkfallsyke i 1940-årene. Trykkfallsyke er en tilstand forårsaket av opphopning av nitrogen "bobler" i kroppen av dykkere og gruvearbeidere. Forekommende vanligvis innen seks timer resurfacing, er det preget av dyp muskel- og skjelettsmerter, slapphet, tretthet og forvirring.

Den første hyperbar oksygenkammer ble oppfunnet i 1662 i Storbritannia.

Indikasjoner

Ifølge USFood and Drug Administration, Undersea Hyperbarisk Medical Society (UHMS) er en profesjonell organisasjon med ansvar for å etablere standarder for riktig hyperbar oksygenbruk. (Referanse 3)

Den UHMS har oppført 13 slike forhold som er godkjent for hyperbar oksygenbehandling:
--Air Emboli
--Burns
--Anemia
--Carbon-Forgiftning
--Cyanide Forgiftning
--Clostridial Myositt og myonecrosis (også ringe gass koldbrann, muskel-vev død)
--Compartment Syndrom og klemskader
--Decompression Sykdom
--Healing Forbedring av problem sår
--Intracranial Abscess
--Necrotic Soft-tissue infeksjon
--Refractory Osteomyelitt
--Necrosis Av bløtvev og bein på grunn av stråling (fore måneder til år tidligere stråling, vanligvis fra strålebehandling, en behandling for kreft)
--Compromised Hud transplantat og lapper

Betraktninger

Selv minimal, hyperbar oksygenbehandling har noen tilhørende risiko og bivirkninger som hodepine, øre-popping, klaustrofobi og tretthet. Fordi oksygen leveres ved trykk høyere enn atmosfæren, kan oksygentoksisitet utvikle seg. Symptomer inkluderer synsproblemer (nærsynthet), mental forvirring, lungekollaps og beslag. Personer med hjertesvikt kan oppleve en forverring av symptomene. Det er viktig å merke seg at med HBOT, er det en potensiell risiko for eksplosjon eller brann, som ren oksygengass er meget brennbart.

HBOT er kontraindisert for gravide kvinner med mindre omstendighetene er svært alvorlig, og ingen andre behandlingsalternativer er tilgjengelige. Det er en høy risiko for lungekollaps for de med pneumothorax og emfysem. Pneumothorax er en tilstand som følge av luft eller gass fanget inne i pleurahulen av lungene forårsaker delvis lungekollaps. Pleurahulen er et område mellom pleura, en to-lags membran som dekker lungene. Symptomer inkluderer kortpustethet alt fra lite til alvorlig, brystsmerter, og en tørr hoste. Bortsett fra i de tilfeller hvor pneumothorax er av stor størrelse, vil lungene gradvis blåse og luften er absorbert.

Potensial

Hyperbar oksygenbehandling har dukket opp som en lovende ny metode for behandling for dem som lider av fibromyalgia.The National Institutes of Health rapportert på en studie utført ved et militærsykehus i Istanbul, Tyrkia, som administreres hyperbar oksygenbehandlinger til en gruppe mennesker med fibromyalgi. Kontrollgruppen mottok bare placebo. Symptomer på smerter og ømme punkter ble vurdert etter de første og 15. behandlinger i begge grupper. Det ble funnet at HBOT hadde betydelig økt smerteterskel og senket antall ømme punkter i gruppen med fibromyalgi. Ingen bedring var kjent for dem i kontrollgruppen. Fibromyalgi (FMS) er en revmatisk tilstand preget av smerter og stivhet i ledd og muskler i kroppen. Andre merket symptomer er tretthet, mental forvirring, problemer med søvn, nummenhet eller prikking, rastløse ben syndrom og gastrointestinale problemer. Foreløpig har fibromyalgi ingen kur.