Digidexo.com

Begrepet familieplanlegging

Begrepet familieplanlegging


Familieplanlegging er ment til å kontrollere om, når og hvor mange barn å ha. Gjennom familieplanlegging, kan par og enkeltpersoner ta avgjørelser, basert på helse og økonomi, som er best for dem og deres familier.

Historie

Den moderne prevensjon bevegelsen ble startet i 1912 av familieplanlegging talsmann Margaret Sanger, en sykepleier som var bekymret for de negative virkningene av hyppige graviditeter, aborter og ulovlige aborter på en kvinnes helse.

Betydning

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, har fremveksten av familieplanlegging i det 20. århundre førte til bedre helse av spedbarn, barn og kvinner, og har forbedret den sosiale og økonomiske status kvinner.

Funksjoner

Familieplanlegging omfatter seksualundervisning, bruk av prevensjonsmetoder og tilgang til abort. Familieplanlegging inkluderer også opsjoner for infertile par som ønsker å bli gravid.

Betraktninger

Ikke alle har lett tilgang til helsetjenester. Av denne grunn International Planned Parenthood Federation, som er finansiert av regjeringer, stiftelser og stiftelser, er forpliktet til å gi folk med lave inntekter tilgang til familieplanlegging ressurser.

Geografi

Begrepet familieplanlegging og tilgang til prevensjon varierer etter region. Det finnes land der abort er ulovlig, for eksempel, og regioner som søker å kontrollere befolkningen ved å pålegge eller oppfordre politikken bare ett eller to barn per familie.