Digidexo.com

Måter å diagnostisere en Rotator Cuff Tear

Måter å diagnostisere en Rotator Cuff Tear


Din rotator cuff er en kombinasjon av muskler og sener som danner et beskyttende dekke rundt humerus, eller toppen av armen bein. Med en sjefs funksjon for å tillate armen å rotere og bevege seg fritt, kan riften langsomt utvikler seg over tid, eller kan oppstå på grunn av skade. En rotator cuff tåre er diagnostisert gjennom en rekke tester, for eksempel en fysisk undersøkelse og røntgen eller andre imaging studier.

Symptom History

Når møte med en lege, han \ vil først be deg om å beskrive dine symptomer. Typiske symptomer er smerter mens du løfter armen, svakhet i armen, sprengning lyder når armen beveges eller muskelatrofi rundt skulderen.

Fysikalsk undersøkelse

Deretter må en lege for å teste svakhet i armen ved å utføre tre oppgaver. Først, mens du sitter, peker tommelen mot gulvet og hold armen ut i en 90-graders vinkel med den andre armen holdt skulder-nivå til din side. Legen vil prøve å presse armen ned og måle mengden av motstand du gir.

Mens han fortsatt sitter, vil armene holdes med armene bøyd på albuene. Med tommelen vendt opp og viserne dreies inn mot hverandre ved en 20-graders vinkel, vil legen skyver mot armen mens man forsøker å dreie armen. Legen vil måle mengden av svakhet i denne handlingen.

Endelig er armen holdt rett ut, så løftet. Hvis du opplever smerte mens du gjør dette, kan du ha en rotator cuff tåre.

Imaging Studies

Røntgen av skulderen kan vise en rotator cuff tåre eller liten sporen på skulderen. Hvis rive er vanskeligere å få øye på, kan en ultralyd eller magnetisk resonans imaging scan tillate en lege for å bedre vise de sener i armen. Dette er ofte nødvendig for å kunne vurdere hvor stor tåre er.