Digidexo.com

Medisin for å behandle Ringorm

Ringorm er en hud tilstand som forårsaker røde, flekkete flekker på huden, samt kløe og svie. Den kommer i flere former og kan påvirke hodebunnen, kropp, føtter (fotsopp) og genitalia (skrittsopp). Ringorm er en infeksjon, så det krever reseptbelagte medisiner for å behandle det i de fleste tilfeller, men noen over-the-counter medisiner er tilgjengelige.

Over-the-counter alternativer

For milde tilfeller av ringorm av kroppen, fot eller kjønnsorganer, kan du bruke en over-the-counter soppdrepende krem ​​eller salve. Disse inkluderer medisiner som Lotrimin, Lamisil eller Tinactin. Vask og tørk det berørte området først, deretter bruke et tynt lag med krem ​​eller salve hver dag i to uker. Hvis du ikke ser en forbedring etter en måned, anbefaler Mayo Clinic du se en lege.

Resepter for ringworm av kroppen

Legen din kan foreskrive en muntlig eller aktuelle medisiner hvis over-the-counter rettsmidler ikke har hjulpet ditt tilfelle Ringorm. Oral medisiner kan omfatte Lamisil eller Diflucan; aktuell kremer inkluderer Mentax og Monistat-Derm, blant andre. Oral medisiner kan føre til komplikasjoner som kvalme eller utslett, og de forstyrre medisiner for GERD og warfarin, så alltid fortelle legen din om andre medisiner du tar.

Resepter for ringorm i hodebunnen

Hvis du har ringorm i hodebunnen (eller mer sannsynlig er det barnet som har det), kan legen forskrive en oral medisin som heter Grifulvin V, som er tatt som en væske eller et nettbrett. En annen mulighet er Lamisil, som kommer i granulat form og kan bli stenket på mat, noe som gjør det lettere for yngre barn til å ta den. Oral medisiner er mer fordelaktig enn aktuell som i dette tilfellet, fordi de absorberer mer effektivt. Muntlige medisiner for hodebunnen ringorm kan trenge å bli tatt for seks uker eller mer.