Digidexo.com

Hva er behandlingen for Vasomotor rhinitt?

Som MedlinePlus forklarer, er vasomotorisk rhinitt en tilstand karakterisert ved kronisk tett nese, nysing og rennende nese. Vasomotorisk rhinitt er ikke forårsaket av en allergi; Av denne grunn er det også kjent som ikke-allergisk rhinitt. Årsaken til tilstanden er ukjent, selv om symptomene er vanligvis utløst av en slags irritasjonsmoment som kan variere fra person til person. Ifølge Merck, behandling av vasomotorisk rhinitt vanligvis innebærer å eksperimentere med forskjellige remedier, selv om ikke alle pasienter har lykkes i å finne et behandlingsregime som fungerer for dem.

Unngå Triggers

Ifølge MedlinePlus, er den primære behandling for vasomotorisk rhinitt unngå triggere som bringer på dine symptomer. Triggers varierer fra person til person, men kan inkludere ting som luftforurensning, tørr luft, alkohol, krydret mat og typer medisiner. Selv om noen triggere kan være vanskelig å unngå, bor borte fra din egen personlige triggere så mye som mulig kan sterkt redusere symptomene dine.

Nasal Lavage

Ifølge Mayo Clinic, er daglig nasal lavage en av de mest effektive behandlinger for vasomotorisk rhinitt. Nasal lavage involverer bruk av en neti potten, pære sprøyte eller spesiell klemme flaske å skylle nesegangene med vann eller annen type løsning. Vanning din nese passasjer hjelper rense nesen av irritanter som kan forårsake eller forverre symptomene dine.

Fuktet Air

Ifølge Merck, kan luftfuktighet også være en nyttig behandling for nonallergic rhinitt symptomer. Pasienter kan kjøpe en vaporizer for et bestemt rom eller kan velge å installere en fuktet sentralfyr.

Orale slimhinneavsvellende midler

Ifølge Mayo Clinic, kan orale slimhinneavsvellende midler som Sudafed bidra til å redusere nesetetthet forårsaket av vasomotorisk rhinitt ved innsnevring av blodårene i nesen. Muntlige decongests er tilgjengelige over-the-counter eller reseptbelagte.

Nesespray

Som Mayo Clinic råder, kan en rekke nesespray være nyttig i behandling av ikke-allergisk rhinitt. Over-the-counter saltvannsnesespray (eller en hjemmelaget saltvannsoppløsning) kan bidra til å fjerne irritanter og slim og roe betent nesegangene. Reseptbelagte anti-drypp antikolinerge nesespray kan lindre en rennende nese. Reseptbelagte antihistamin nesespray er også nyttig for noen pasienter. Når symptomene ikke svare på de ovennevnte behandlinger, kan en resept kortikosteroid nesespray være effektiv som den hjelper reduserer betennelse i nesegangene.

Uhjelpsomme Behandlinger

Ifølge Mayo Clinic, orale antihistaminer er vanligvis mislykket som en behandling for nonallergic rhinitt. Bruk av slimhinneavsvellende nesespray på en langsiktig basis kan også være skadelig; mens de kan i stor grad hjelpe lunger på kort sikt, å bruke dem i mer enn tre eller fire dager kan føre til en forverring av symptomer.