Digidexo.com

Østrogen Endringer under vekttap

Hormonet østrogen er viktig for kvinnelige helse, men østrogennivå som er for lavt eller for høyt kan påvirke andre aspekter av total helse. Legene har oppdaget en sammenheng mellom østrogen og vekt, særlig blant kvinner inn i overgangsalderen. Deres funn kan være like viktig for alle kvinner som prøver å gå ned i vekt.

Østrogen Basics

Østrogen er et hormon som påvirker utvikling og helse av den kvinnelige reproduktive system og brystvev. Eggstokkene produserer mest østrogen i kroppen mellom stadier av puberteten og overgangsalderen. Den viktigste funksjonen av østrogen er å stimulere eggløsning. Menn har også små mengder av østrogen i kroppen sin, selv om legene ikke har en klar forståelse av hormonet funksjon hos menn. Denne artikkelen vil fokusere primært på spørsmålet om østrogen og vekttap hos kvinner.

Endringer over tid

Som kvinner inn overgangsalder eller perimenopause (en scene før full menopause), eggstokkene produserer mindre østrogen. Denne reduksjonen i hormoner er ansvarlig for mange vanlige overgangsplager og hvorfor mange år leger rutinemessig foreskrevet østrogen erstatning for kvinner i overgangsalderen.

Østrogen og vektøkning

Mange leger mener at østrogen bidrar til vektøkning blant kvinner under og etter overgangsalderen. Enkelte undersøkelser tyder på at under menopause kroppen reagerer på tap av østrogen fra eggstokkene ved å forsøke å produsere mer østrogen fra fettceller. For å gjøre østrogen, cellene har til å lagre mer fett. Cellene 'ønske om å lagre fett utløser metabolske endringer som fører til vektøkning. Dermed en postmenopausal kvinne kan få vekt selv om hennes kosthold og mosjon nivået forblir det samme som de var før overgangsalderen.

Østrogen og vekttap

På grunn av sammenhengen mellom fettcellene og østrogen, studier viser at folk som er overvektige har en tendens til å ha høyere enn normalt østrogennivå. Også folk som er ekstremt tynne, slik som anoreksi pasienter, har østrogennivå som er altfor lavt. Motsatt, når en overvektig kvinne mister vekt, hennes østrogennivået vil vanligvis slippe.

Konklusjoner

Basert på nye kliniske studier, de fleste leger tror at flertallet av kvinnelige pasienter som mister vekt vil oppleve en nedgang i østrogennivået. Så lenge diett og mengden av vekttap er rimelig, men mengden av østrogen tap bør ikke være av interesse. Men ikke legene anbefalte at kvinner forbereder seg på å starte et vekttap diett plan har en fullstendig fysisk, inkludert testing av hormonnivåer. Enhver ikke-menopausal pasient som opplever symptomer på lavt østrogen mens slanking bør rådføre seg med sin lege. Slike symptomer kan være tretthet, nattesvette, hetetokter, hukommelsesproblemer, mangel på konsentrasjon, leddsmerter, tørr skjede, tørr hud eller tap av seksuell lyst.