Digidexo.com

Problemer forårsaket av overskytende avfall i Colon

Tykktarmen måler ca 5 meter lang og er ansvarlig for fjerning av avfall og vannforbruk i fordøyelseskanalen. Dersom tykktarmen kan ikke på riktig måte eliminere avfall, deretter overskytende avfallsmateriale vil bygge seg opp. Dette problem som ofte resulterer fra den moderne vestlige diett som inneholder unhealthful ingredienser slik som sukker, fett, mel, gluten og konserveringsmidler. Selv om folk flest er for flau til å snakke om det, kan overskytende avfall buildup føre til alvorlige helseproblemer.

Colon Toxicity

Skytende avfall kan hope seg opp i tykktarmen for år. Buildup kan til slutt føre til kolon toksisitet eller "lekk tarm syndrom." Når dette skjer, blir skadelige giftstoffer absorberes av tykktarmen og inn i blodbanen. Hvis dette buildup kommer inn i lungene, lever eller nyrer, kan det hindre dem fra å fungere ordentlig. I ekstreme tilfeller kan giftstoffer i blodet til og med forhindre celler og vev fra å skaffe nok oksygen.

Dårlig helse

Skytende avfall i tykktarmen kan være ansvarlig for en rekke medisinske klager at pasienter ikke kan forklare. Oppsamlingen som har samlet seg i et individs kolon kan inneholde ikke bare overflødig avfallsmateriale, men også skadelige organismer som parasitter, virus, bakterier og sopp. Dette miljøet kan føre til en pasient for å oppleve tretthet, svake muskler, dårlig søvn og for tidlig aldring. Et individ kan føle konsekvent syk uten noen åpenbar grunn.

Forstoppelse / Diaré

I en sunn kolon, er peristaltikk de vanlige muskelsammentrekninger som presser mat og avfall gjennom fordøyelsessystemet. Når overflødig avfall akkumuleres, fester den til kolon vegger og hindrer peristaltikken prosessen. Et avbrudd i denne prosessen kan føre til kronisk forstoppelse, diaré og irritabel tarmsyndrom. Kronisk forstoppelse kan føre til enda ytterligere komplikasjoner. I alvorlige tilfeller kan overdreven straining under avføring potensielt skade områder i tykktarmen og blodårer i beina.

Næringsopptak

Vanskeligheter absorberende næringsstoffer og vann er en annen potensiell konsekvens av å ha overskytende avfall i tykktarmen. Opphoping av avfall som har samlet seg på kolon vegger vil ofte hindre kolon fra skikkelig absorbere næringsstoffer fra maten. Buildup kan også hemme kolon evne til å absorbere vann. Dette kan føre til dehydrering og videre bidra til forstoppelse. Næringsmangel og dehydrering kan også føre til flere langvarige helseproblemer.

Vektøkning

Millioner av mennesker i USA synes det er vanskelig å kontrollere sin vekt. Disse personene, som kanskje ikke spiser overdrevet, ofte fortsatt har problemer med å miste vekt. Problemet for mange kan faktisk være det overskytende avfall fanget i deres kolon. De fleste mennesker er uvitende om at deres kolon kan inneholde mellom 5 og 20 pounds av gamle avfallsmateriale. Følgelig kan disse personene oppleve en følelse av "tyngde" eller en følelse av alltid å være "full", selv etter avføring.