Digidexo.com

Matvarer som kan forårsake Stroke

Ifølge American Stroke Association, slag er den tredje største dødsårsaken i USA. Et hjerneslag er forårsaket av en blokkert blodåre kalt en iskemisk hjerneslag eller et sprukket blodkar også kjent som en hemoragisk hjerneslag. Når blod fartøyets funksjon er kompromittert, kan hjernen ikke får nok blod og oksygen, og det begynner å dø. Fedme, høyt blodtrykk og spise visse matvarer kan føre til en økt risiko for hjerneslag.

Bearbeidet mat

Bearbeidet mat er strippet av naturlige næringsstoffer og erstattet med usunne tilsetningsstoffer som salter, kunstige smaksstoffer og konserveringsmidler. Disse matvarer gå gjennom hermetisering, frysing, kjøling og dehydrering prosessen. Ulike bearbeidet mat som anses usunn er høy natrium eller høyt fett hermetisk mat, høy-kalori pakket kaker, cookies og bearbeidet kjøtt som bologna og pølser. Men ikke alle bearbeidet mat er dårlig. For eksempel kan du finne lav-natrium eller natrium gratis hermetiske grønnsaker i dagligvaregangen.

Red Meat

Rødt kjøtt full av mettet fett kan også øke risikoen for slag. En studie fra 2009 utført av National Cancer Institute fant at menn og kvinner som spiste mer rødt kjøtt hadde en høyere sjanse for å dø av kreft, hjertesykdom og andre helseplager. The American Stroke Association tyder på at hvis du spiser rødt kjøtt, velg et kutt som har ordet "loin" og "runde" på etiketten, siden de har en tendens til å ha en lavere mengde fett. De foreslår også å spise fisk som laks, ørret og sild, som er full av omega-3 fettsyrer.

Tilsetningsstoffer

Tilsetningsstoffer, som brukes for å forbedre smaken av mat, kan være behagelig for ganen, men ikke til hele kroppen. Dette inkluderer søtningsmidler, salt / natrium og konditorfarge. For eksempel kan et høyt natrium diett føre til høyt blodtrykk, noe som kan føre til hjerneslag. Vokt dere for visse navn på mat etiketter som natriumbenzoat, natriumklorid og natriumnitrat eller nitritt.

Raffinerte karbohydrater

En studie publisert i American Journal of Clinical Nutrition viser at en økt diett av raffinerte karbohydrater øker risikoen for type 2 diabetes, som hvis ikke riktig behandlet, kan øke risikoen for slag. Raffinerte karbohydrater inkluderer hvitt brød, ris og pasta og sukker-laden lite fiber frokostblanding. Velge sunnere alternativer som brun ris, havregryn og hele korn korn.

Brus

Bare fordi en diett brus har mindre sukker enn en vanlig brus betyr ikke at det er bedre å drikke. Ifølge en studie publisert i American Heart Association tidsskriftet Circulation, folk som drikker en eller flere faste eller diett brus om dagen har en 50 prosent høyere risiko for å få metabolsk syndrom, som er en klynge av helseproblemer, inkludert høyt blodtrykk og lav "gode kolesterolet", som kan føre til slag. Hvis du må ha en soft drink, kan du prøve de naturlige brus, som vanligvis er søtet med stokk juice i stedet for sukkerrør.