Digidexo.com

Diet Remedy for tørr hodebunn

En tørr hodebunn kan ha en rekke årsaker, blant annet kaldt vær, dårlig ernæring og utilstrekkelig rensing. Diet rettsmidler som inneholder vitaminer og fett kan forebygge tørr hodebunn og relaterte plager som flass, ifølge Mayo Clinic. Hvis du allerede har tørr hodebunn, sørg for at du får nok sink og B, E, C og K-vitaminer, samt sunt fett.

Fatty Acids

Kontroller at du har omega-3 fettsyrer, som gir hodebunnen med oljer, i kostholdet ditt. Laks og annen fisk som tunfisk inneholder omega-3 fettsyrer. Prøv å spise fisk minst to ganger i uken for optimal ernæring, ifølge American Heart Association. Hvis du ikke liker fisk, ta omega-3 tilskudd eller en til to spiseskjeer av bakken linfrø. Avocado er en annen kilde til essensielle fettsyrer.

Protein

Proteinkilder som egg, nøtter og kjøtt inneholder viktige mineraler og vitaminer for hodebunnen helse. I tillegg til protein, paranøtter har selen, som bidrar til å hindre tørr hodebunn. Vitamin E finnes i hasselnøtter og peanøtter, og B-vitaminer finnes i proteinkilder inkludert tunfisk, egg og kalkun.

Grønnsaker

Mange vitaminer i mørkegrønne bladgrønnsaker, inkludert C, K og A, er naturlig rettsmidler for tørr hodebunn. Disse grønnsakene også kalsium og jern. Ideelle grønnsaker er grønne grønnsaker, romanosalat, spinat og brokkoli. For å sikre at du får de riktige næringsstoffene, prøv å ha minst en halv kopp av mørke bladgrønnsaker en gang om dagen.