Digidexo.com

Symptomer på Salmonella

Symptomene på salmonella, som kan inkludere diaré og kvalme, vanligvis dukker opp mellom 12 til 72 timer etter at du har spist eller drukket infisert mat eller vann. Symptomene opplevd kan være mild og siste 4-7 dager, eller de kan bli mer alvorlig, krever sykehusinnleggelse. Ifølge Center for Disease Control (CDC), dette er mer sannsynlig til å skje med spedbarn og eldre (se lenke i Referanser avsnitt nedenfor).

Salmonella Definert

Salmonella er mikroskopiske bakterier som finnes i avføringen til mennesker og dyr. Det finnes flere typer, men de to mest vanlige i Amerika er Typhimurium og Enteritidis, som regel produsere bivirkninger av diaré og kvalme. Av de 40.000 omtrentlige tilfeller av salmonella rapportert i USA hvert år (oftere om sommeren enn om vinteren); anslagsvis 400 personer dør av akutt Salmonellose, ifølge CDC.

Effekter

Diaré, kvalme, feber og magekramper er symptomer du kan oppleve med et tilfelle av salmonella infeksjon, ifølge CDC. Men det kan også være andre også: frysninger, svette, tretthet, hodepine og dehydrering. I tillegg er noen ganger blod eller slim tilstede i diaré i tillegg, i henhold til Drugs.com (se lenke i referanser avsnitt nedenfor).

Sjeldnere Symptomer

Andre symptomer som kan oppstå på grunn av salmonella, men er sjeldnere (og kjent som Reiters syndrom) omfatter leddsmerter, øyeirritasjon, og vannlating vanskeligheter. Disse bivirkningene kan vare fra en måned til flere år, og de forekommer når salmonella sprer seg utenfor den menneskelige tarmområdet. Salmonella stammer fra avføringen til både mennesker og dyr. Men det er dyr avføring som utgjør den største risikoen for spredning utover tarmen og forårsaker disse sjeldnere bivirkninger og nødvendigantibiotikabehandling.

Dyr kontra menneskeskapte effekter

Dyr som spiser avføringen til andre dyr og blir deretter slaktet senere på konsum (kjøtt), eller produserer elementer for å bli konsumert av mennesker (melk, egg), kan føre til mer alvorlige symptomer enn en uren mat servicearbeider (Reiters syndrom). Dette er fordi den salmonella i dyret produktet er innebygd inne i kjøtt eller egg, ikke bare på overflaten av maten. Det er alltid en sjanse for at bakterier på matvarer som håndteres av helsefarlig mat arbeiderne kunne bli drept eller fjernes under noen av matvarer, men bakterier er innebygd i selve maten vil trolig ikke være.

Reiters Symptomer og antibiotikaresistens

Når symptomene på Reiters syndrom oppstår (leddsmerter, øyeirritasjon, og vannlating problemer), er antibiotika normalt foreskrevet. Men økt bruk av antibiotika på noen dyr husdyr i USA (for å fremme deres vekst) bidrar til en økende antibiotikaresistens hos dyr. Derfor kan antibiotikabehandling ikke lykkes i disse typer salmonellainfeksjoner.

Advarsel

Hvis Reiters syndrom utvikler seg på grunn salmonella, kan den smittede personen også oppleve en annen alvorlig effekt: kronisk leddgikt. Kronisk leddgikt er en alvorlig og langvarig bivirkning av salmonella. Men den mest alvorlige bivirkning av alt er død.