Digidexo.com

Hvordan bruke Imodium

Imodium er et medikament som brukes til å behandle diaré hos voksne og barn ikke er forårsaket av bruk av antibiotika eller infeksjon. Den aktive ingrediensen i Imodium, loperamid, stopper diaré ved å bremse fordøyelsen og gi tarmene tid til å absorbere næringsmidler og væske fra matvarer. Ifølge Mayo Clinic, er loperamid tilgjengelig i fire former: flytende, tabletter, kapsler og løsning. I USA, er kapselform bare tilgjengelig etter resept.

Hvordan bruke Imodium

Hvordan bruke Imodium

•  Informer legen din om eventuelle eksisterende medisinske tilstander før du bruker Imodium. Også fortelle legen din dersom du har feber, hvis du har en leversykdom, hvis du tar et antibiotikum, hvis du er allergisk mot noen medisiner, og hvis avføringen er svart, blodig, tjæreaktig eller inneholde slim.

Ta en dose av Imodium så snart symptomene begynner og deretter igjen etter hver påfølgende løs avføring. Startdosen av Imodium er alltid dobbelt så stor som påfølgende doser. Se på doseringsinformasjon på emballasjen eller på nettsiden, imodium.com.

Chew Imodium tabletter godt før du svelger. Imodium caplets skal svelges hele. Hvis du er usikker på hvilken type Imodium du tar, ta kontakt med etiketten eller kontakt apotek for ytterligere instruksjoner.

Shake flytende Imodium grundig før måling dosen din. Dette sikrer at produktet blir blandet inne i flasken og hindrer utilbørlig dispensering. Mål væskedoser ved hjelp av en merket målebeger eller en skje. Ikke bruk en skje fra din sølvtøy skuffen, da disse er ikke alle det samme størrelse.

Bruk kun den anbefalte dosen oppført på etiketten, med mindre annet er instruert av legen din. Ikke gi Imodium til barn som er yngre enn 2, og oppsøke lege før du gir denne medisinen til barn yngre enn 6. Når det er mulig, bruker du vekt retningslinjer oppført på etiketten for dosering snarere enn retningslinjene for alder.

Drikk ekstra vann mens du tar Imodium for å unngå dehydrering. Ta medisinen med et fullt glass vann. Rapporter symptomer på dehydrering, for eksempel redusert vannlating, munntørrhet, rynkete hud, svimmelhet og økt tørste med legen din.

Fortsett å ta Imodium i 48 timer før du bestemmer om medisinen virker. Det kan ta to eller flere dager for din diaré å lette.

Snakk med legen din hvis du fortsatt har diaré etter 10 dager på Imodium. En medisinsk tilstand som krever diagnostisering og behandling av en medisinsk faglig kan være årsaken til diaré.

slutte å bruke Imodium og ringe legen din dersom du opplever noen tegn på allergisk reaksjon, slik som elveblest, hevelse i ansiktet eller munnen eller problemer med å puste. Også, må du slutte å bruke produktet hvis du opplever alvorlige bivirkninger, som for eksempel mage blødning eller smerte, forverring diaré, vannaktig eller blodig avføring eller feber med sår hals, hodepine og et sviende utslett.

Lagre Imodium ved romtemperatur, utilgjengelig for barn, i en tett lukket beholder. Hold Imodium unna varme, direkte lys og fuktighet, og ikke fryse flytende Imodium.

Hint

  • The Federal Drug Administration priser Imodium som en kategori B medisinering. Dette betyr at det er ingen bevis for at stoffet er skadelig for en ufødte baby. Men du bør likevel diskutere fordelene og risikoen ved å ta denne medisinen i løpet av svangerskapet med fødselslege.
  • Imodium AD væske inneholder alkohol. Ikke bruk dette produktet hvis du lider av en underliggende sykdom eller tar et annet medikament som alkohol er kontraindisert. Det er mulig å overdose på Imodium. Hvis du merker symptomer på overdose, slik som tretthet, svimmelhet, magekramper, oppkast eller problemer med vannlating, ringe legen din umiddelbart eller ringe Poison Control Center på (800) 222-1222.