Digidexo.com

Pankreatitt Food Diet

Pankreatitt Food Diet


Bukspyttkjertelen er en fordøyelseskjertelen som produserer fordøyelsen bistå enzymer og hormoner som hjelper metabolization sukker. Når bukspyttkjertelen inflames, du har en tilstand som kalles pankreatitt. Avhengig av alvorlighetsgraden av pankreatitt, kan du kreve sykehusinnleggelse og kirurgi for å behandle eventuelle underliggende forhold som har bidratt til din pankreatitt. Når du gjenopprette fra den umiddelbare effekten av pankreatitt, vedta en lav-fett, antioksidant rik diett for å hindre fremtidige fakkel-ups eller pankreatitt utvikling i første omgang.

Antioksidant Mat Kilder

Ifølge University of Maryland Medical Center, kan antioksidanter beskytter mot pankreatitt og kan også redusere symptomer som magesmerter. Mat høyt på antioksidanter inkluderer tomater, blåbær, granatepler og squash. Til frokost, spise en bolle med yoghurt med friske blåbær og kirsebær. Så til lunsj spiser salater fulle av mørke grønne grønnsaker, som for eksempel grønnkål eller spinat, toppet med granatepler og tomater. Til middag, koke brun ris og små røde bønner, som er svært høy i antioksidanter. Drikk rikelig med grønn te i løpet av dagen for å hjelpe videre lindre symptomer og forhindre pankreatitt fakkel-ups.

Omega 3 Mat Kilder

Foods høy i omega-3 fettsyrer kan redusere noen av betennelse du opplever skyldes pancreasitis. Omega-3 fettsyrer finnes i mange fisk (som laks), nøtter og linfrø. Legg grillet laks eller makrell til din antioksidant-rik salat eller oppå røde bønner og ris til middag. Snack på sardiner eller ansjos, begge fulle av omega-3 er i løpet av dagen. Også snack på nøtter, spesielt valnøtter og mandler. Et annet alternativ for middag er en mager stykke bison eller kylling - magert kjøtt også bidra til å lette / hindre pankreatitt - som er krydret med Omega-3-rik nellik. Andre matvarer høy omega-3 inkluderer drue blader, kinesisk brokkoli og basilikum.

Raffinert mat og Fats

Som du øke mengden av antioksidanter og omega-3 er i kostholdet ditt, velger sunt fett, som flerumettet fett eller enumettet fett enn mettet eller transfett. Olivenolje, rapsolje og peanøttolje alle inneholder høye nivåer av flerumettet og enumettet fett. Koke laks eller magert kjøtt i disse "gode" oljer for å ytterligere beskytte deg mot pankreatitt og for å lindre symptomene. Også unngå bearbeidet kjøtt og raffinert korn, slik som de som finnes i hvitt brød, pasta og sukker. Raffinerte matvarer kan forverre pankreatitt symptomer eller føre til en oppblussing.

Riktig Hydration

En av bivirkningene av pankreatitt er dehydrering. Hvis du allerede lider av pankreatitt, øke det daglige vanninntaket til seks til åtte glass daglig. Tilstrekkelig hydrering kan også redusere betennelse og hindre fakkel-ups. Som du øke vanninntaket, ikke også øke koffein eller alkohol inntak som begge kan gjøre deg dehydrert. I tillegg til vann, drikke juice rik på antioksidanter, som for eksempel granateplejuice, V8 og antioksidant-rik frukt smoothies.

Alkohol

Ifølge University of Maryland Medical Center, er overdreven alkoholforbruk en av de ledende faktorer som bidrar til pankreatitt. Hvis du allerede har pankreatitt og drikke, skalere tilbake din drikking betraktelig. Selv om for mye alkohol fører til pankreatitt, kan en moderat mengde rødvin med maten redusere sjansene for å utvikle pankreatitt. Rødvin inneholder kraftig antioksidant / flavonoid resveratrol. Akkurat som mat antioksidanter kan bidra med pankreatitt, så kan antioksidanter som finnes i rødvin. Merk at moderat alkoholforbruk er ikke mer enn ett glass om dagen for kvinner og to glass om dagen for menn.