Digidexo.com

Aprikoskjerner Informasjon

I de senere årene har aprikoskjerner fått mye oppmerksomhet for sine egenskaper som en helsekost element. Likevel aprikoskjerner har også trukket uenighet om hvor sunne de egentlig er. Aprikoskjerner inneholde spor av cyanid, og de kan være giftig hvis spist i store mengder. Her er hva du bør vite om aprikoskjerner før du legger dem til din diett.

Hva er de?

Aprikoskjerner er pits, eller frø, som forekommer naturlig i en aprikos. Kjernene er hentet fra store tre pit i sentrum av en aprikos, da deres skrog fjernes og kjernene er tørket for å hindre dem fra å vokse mugg. De tørkede kjerner blir deretter solgt som helse matvarer.

Fordeler

Aprikoskjerner inneholder høye nivåer av vitamin B17, også kjent som laetrile eller amygdalin. I 1950 anbefalte kjemiker Dr. Ernest Krebs Jr spise omtrent syv aprikoskjerner per dag for å forebygge kreft, samt å bidra til å bekjempe kreft som allerede har blitt diagnostisert. I 1960 og 70-tallet, men en rekke studier veltet denne påstanden. Likevel mange helsekostleverandører fortsette å hevde at aprikoskjerner er effektive i å forebygge og behandle kreft. Aprikoskjerner inneholder også protein, flerumettet fett og andre næringsstoffer.

Bruksområder

Aprikoskjerner kan inntas hele som snacks eller lagt til trail mix og spist med andre frukter og nøtter. Hele aprikoskjerner har en bitter smak som noen finner ubehagelig, men. Mange foretrekker å male sine aprikoskjerner i en blender og deretter strø bakken kjerner over måltider. Når bakken som dette, kjernene har en velsmakende, mandel-aktig smak som fungerer godt på retter som bakte poteter, suppe, cold kornblanding og kokte grønnsaker. Kjernene kan også være belagt i honning og smeltet carob chips for å lage en søt, godteri-aktig snack.

Farene

I tillegg til sine helsebringende egenskaper, aprikoskjerner inneholder også cyanid, som er det som gir dem deres bitter smak. Som et resultat, bør de ikke forbrukes i store mengder, da dette kan føre til cyanidforgiftning. Tester utført av Department of Agriculture divisjon mattrygghet og inspeksjon bestemmes at en 8 oz. pakke med aprikoskjerner inneholdt 568 mg av cyanid, mens en annen 8 oz. Pakken inneholdt 604 mg. Den dødelig cyanid dose for en voksen person er mellom 140 mg og 280 mg. Derfor bør aprikoskjerner forbrukes bare i meget små mengder. Hvis du begynner å føle svimmelhet, tåkesyn eller kvalme etter å ha spist aprikoskjerner, slutte å konsumere dem umiddelbart og kontakte lege.

Hvor du finner dem

Aprikoskjerner kan kjøpes online via helsekost nettsteder og nettsteder viet spesielt til aprikoskjerner og andre aprikos produkter. De kan også bli funnet på noen helsekostbutikker.