Digidexo.com

Hvordan vite om din partner har herpes

Tegn og symptomer på genital herpes kan variere i utbrudd og alvorlighetsgrad i hver person. I noen tilfeller er det ingen tegn på genital herpes, og etter ett utbrudd viruset aldri kan dukke opp igjen. I andre tilfeller en person kan oppleve hyppige utbrudd som varer i flere tiår. Hvis du er bekymret eller mistenker at din partner har genital herpes, er det flere metoder du kan benytte for å bekrefte dine mistanker og spørsmål.

Hvordan vite om din partner har herpes

•  Be partneren din om han har genital herpes. Fordi det er ofte ingen fysiske symptomer på herpes før et utbrudd, den beste måten å vite om partneren din har herpes er å bare spørre. Denne åpen og ærlig utveksling av informasjon bør være en del av et sunt seksuelt forhold - som innebærer å diskutere siste partnere og eventuelle tidligere kontakt med seksuelt overførbare sykdommer før engasjerende i seksuell aktivitet.

Undersøk partnerens kropp for symptomer på en genital herpes utbrudd. Vanlige symptomer på viruset er små røde nupper eller åpne sår som kan klø eller irritere underlivet og lår. I menn, vil sår mest vanligvis vises på penis, pung, rumpe og anus, og noen ganger inne i urinrøret. Kvinner vil vise symptomer oftest i vaginal området, livmorhals og rumpe.

Be partneren din om han eller hun har smerter mens urinering. Noen ganger at viruset vil manifestere internt og vil ikke være åpent synlig under eksamen. Hvis, derimot, er det åpne sår eller sår inne i urinrøret eller vaginal området, kan det være smerte forbundet med vannlating, og det kan være et tegn på at viruset.

Bekreft diagnosen herpes simplex virus med partneren din lege. En medisinsk faglig vil være i stand til å diskutere viruset med deg og partneren din, foreskrive medisiner for utbruddene, og diskutere de risikofaktorer som du har når engasjerende i et seksuelt forhold med noen som har genital herpes.

Hint

  • Ta alltid riktige forholdsregler før han gikk i et seksuelt forhold med noen som du mistenker for å ha en seksuelt overførbar sykdom, slik som genital herpes. Ikke ha sex med hvem som helst hvis du ser noen tegn til en herpes utbrudd, som du er mer utsatt for å pådra viruset. Og husk at bare fordi du ikke kan se noen fysiske tegn på viruset, kan det fortsatt være der, og du kan fortsatt kontrakten viruset. Derfor diskutere eventuelle problemer du har med partneren din og arm selv med mest mulig informasjon og beskyttelse som du kan før du starter et seksuelt forhold med en partner som kan potensielt ha genital herpes.