Digidexo.com

Hvordan fange en kald sår

Forkjølelsessår er smittsom, væskefylte blemmer som vanligvis vises rundt munnen, nesen og haken. Noen mennesker også får munnsår på hendene, eller i munnen eller øynene. Cold sår er forårsaket av herpes simplex virus. Herpes har no cure, men ikke alle utsatt for viruset kontrakter sykdommen. Folk reagerer forskjellig på herpes virus. Noen mennesker får flere utbrudd, mens andre får en kald sår i løpet av livet.

Hvordan fange en kald sår

Trykk på smittede personer. Når en kald sår utvikler, tar det ca 7 til 10 dager å lege. I løpet av denne tiden, er en person på sitt mest smittsom. Kysse en person som har et forkjølelsessår rundt munnen vil øke sjansene for å få herpes. Prøv å ikke ha noen fysisk kontakt med en person som har en herpes utbrudd. Dette inkluderer sex.

Del personlige eiendeler. Herpes kan lett gått sammen hvis du berører eller bruke elementer av smittet person. Dette inkluderer håndklær, klær, bestikk, og tannbørster. For å redusere risikoen, ikke drikke av samme glass eller brus kan som en person med en aktiv kaldt sår.

Hold hendene unwashed. Ikke vaske hånden din er en måte å øke risikoen for å få munnsår. Hvis du trykker på en infisert håndkle og deretter berøre ansiktet, øyne eller kjønnsorganene, kan du muligens spre viruset til andre områder av kroppen din. Det er viktig å vaske deg hender grundig og ofte når du tror du kan ha blitt utsatt for viruset.

Gå inn i solen uten solkrem. Ved hjelp av en solkrem eller sunblock er viktig å beskytte huden mot skadelige ultrafiolette stråler. Sunblock bidrar også til å redusere sjansene for en herpes utbrudd. Det er dokumentert at solen utløser forkjølelsessår. Hvis du har vært utsatt for herpes, dette betyr ikke at du vil definitivt få herpes eller har utbrudd. Bruke sunblock senker oddsen.

Ha en dårlig kosthold. En frisk og balansert kosthold styrker immunsystemet. Ved å spise næringsrik mat med høye nivåer av vitaminer og mineraler, kan du beskytte kroppen mot skadelige stoffer. Echinacea er en populær urt for å forbedre immunforsvaret. Vitamin C bekjemper også infeksjoner. Mens det er ingen vitenskapelige bevis på at du tar disse kosttilskudd eller spise et godt kosthold vil forebygge forkjølelsessår, er det bevis for at et sterkt immunforsvar kan muligens redusere antall forkjølelsessår og fremskynde helbredelses tid.