Digidexo.com

Nurse utøvere vs. Family Physicians

Nurse utøvere vs. Family Physicians


Hvis du tror du har strep hals og trenger å se en lege, få en avtale med en sykepleier utøveren kan få deg på veien til å bli frisk mye raskere enn å vente å se en lege. I motsetning til en tradisjonell sykepleier, har en sykepleier utøveren hadde mer trening, kan diagnostisere noen plager og kan til og med skrive resepter, eliminerer behovet for å se en familie lege for vanlige sykdommer og skader.

Identifikasjon

Ifølge Barn Helse, er en sykepleier utøver en sykepleier med tilleggsutdanning. Sykepleier utøvere spesialiserer seg ofte i pediatri eller familie helse. Mens sykepleier utøvere har en mastergrad og sertifisering, har familien leger deltatt på minst fire år med medisinsk skole. Å få en avtale for å se en lege er vanligvis vanskeligere enn å se en sykepleier utøveren.

Funksjon

En sykepleier utøveren kan gjøre mye av hva en familie lege kan gjøre, for eksempel behandle vanlige sykdommer, skrive resepter, bestille tester, henvise deg til en spesialist og utdanne deg og dine barn om sunn praksis. Men noen stater krever en lege til å medundertegne resepter før utlevering medisin. Også leger har mer trening i å håndtere mer komplekse skader og sykdommer.

Fordeler

Ifølge Barn Helse, mange foretrekker sykepleier utøvere fordi de har mer tid til å tilbringe med pasienter. Familie leger har en tendens til å ha flere pasienter og må begrense hvor mye tid de kan bruke med hver pasient. Leger og sykepleier utøvere arbeider ofte i samme anlegget og rådføre seg med hverandre i mange situasjoner uansett.

Effekter

Sykepleier utøvere kan behandle mer enn bare forkjølelse og influensa. Ifølge Barn Helse, de er også trent til å håndtere luftveis og øre infeksjoner, astma og allergier. Mange sykepleier utøvere også spesialister på sykdomsforebygging og kan finnes i samfunnet sentre og skoler, noe som gjør dem mer tilgjengelig enn familien leger.

Misforståelse

Ifølge Center for Nursing Advocacy, media antyder ofte at leger gi bedre omsorg for pasienter enn avanserte sykepleiere. Men det er mange tilfeller der sykepleier utøvere har gitt bedre omsorg enn leger fordi de har mer tid til å vie til sine pasienter og er mer kostnadseffektivt for pasientene.