Digidexo.com

Når til Start Physical Therapy Med senebetennelse

Sener koble musklene i kroppen til bein og brusk. Uten dem, ville folk ikke kunne bevege seg; de er som tauene i de intrikate spaken og trinse drift av musculoskelatal system. Noen ganger sener blir betent, en tilstand som kalles senebetennelse. Når dette skjer, vite når man skal begynne fysioterapi er en viktig del av en vellykket utvinning.

Alvorlighetsgrad

Vurdere hvor alvorlig senebetennelse er. Hvis senebetennelse er ikke veldig dårlig, så du kan være i stand til å starte en fysioterapi diett så snart to uker etter opplever aktiviteten som forårsaket forverring. Hvis senebetennelse er dårlig, så du må kanskje vente så lenge som en halv måned. Jo mer du hvile senen under denne ventetiden, vil jo raskere sene helbrede og jo raskere kan du begynne behandlingen.

Smerte nivå

Vent med å starte fysioterapi hvis du fortsatt har smerter i senen som er alvorlig, selv om mer enn to uker siden den aktiviteten som forverres senen har passert. Dette indikerer vanligvis at den sene er fortsatt betent og at senen trenger mer hvile for å helbrede. Som en generell tommelfingerregel, gi deg selv minst en uke etter at smertene avtar før du gjør senen arbeid. Hvis senesmerter forverres når du trener, men du har ikke vondt ellers, så dette indikerer at du er klar for terapi, men at du må ikke presse senen ganske så hardt ennå.

Kirurgi

Hvis ditt tilfelle av senebetennelse er ille nok til å rettferdiggjøre kirurgisk behandling, så du må vente minst seks uker før du selv tenker om terapi, selv om mindre bruk av senen kan tillates. De fleste sene operasjoner krever minst 10 dager av absolutt resten av senen. Hvis du prøver å gjøre store aktiviteter med senen før dette, kan sting sprekke, og du vil angre effekten av operasjonen.

Andre behandlinger

Du kan øke dine sjanser for å få din sene tilbake i form raskere ved å bruke RICE behandlingsmetoden og urtemedisiner eller medisiner. RICE metoden innebærer hvile, is, kompresjon, og høyde, som alle redusere hevelse og betennelse. Urtemedisiner som Solblom ofte er foreskrevet for sene problemer; over-the-counter anti-inflammatoriske medisiner også kan fungere. Hvis du bruker disse metodene for å redusere mengden av sene helbredende tid, likevel begynner sakte med terapi. Ikke ta medisiner bare for å få gjennom smerte og makt i recovery. Hvis smertene kommer tilbake, tilbake til hvile.