Digidexo.com

Hvordan identifisere Whiplash

Hvordan identifisere Whiplash


Du har vært i en bilulykke eller i en sportsbil uhell. Den neste dagen, føler du deg smerter i nakken. Det kan være en whiplash. Begrepet whiplash ble først brukt i 1928 for å beskrive en felles bløtvev nakkeskade, som også kalles en hals forstuing eller nakke press.

Hvordan identifisere Whiplash

Se etter tegn på ulykke Impact

•  Vær oppmerksom på eventuelle smerter eller smerter eller uvanlig svimmelhet og med flere dager til en uke etter ulykken. Symptomer som nakkesmerter kan skje umiddelbart etter skaden, eller kan bli forsinket i flere dager eller måneder. Andre symptomer annet enn nakkesmerter er hodepine, svimmelhet, svie eller prikking i nakken og skulderen eller ryggsmerter. Noen ganger, folk opplever problemer som hukommelsestap, konsentrasjonsvansker, nervøsitet, irritabilitet, søvnproblemer, tretthet og depresjon.

Planlegge en umiddelbar undersøkelse av en ryggspesialist hvis det er noen spørsmål om å ha whiplash. Et besøk til en lege kan være nyttig, selv om det ikke synes å være noen bekymring. Fordi nakkeslengskader ikke kan dukke opp umiddelbart, er det noen ganger nyttig å holde seg på den sikre siden og kontrolleres.

•  Behandle nakkesleng hvis det er nødvendig. Behandling kan inkludere iført en krage, ved hjelp av varme terapi for å lindre muskelspenninger og smerter, tar smertestillende medikamenter som analgetika, non-steroide anti-inflammatoriske medikamenter eller muskelavslappende, trener og fysioterapi.

Gå til helsepersonell hvis symptomene fortsetter eller forverres etter 6 til 8 uker. Du må kanskje få røntgen eller har andre tester hvis whiplash er verre enn antatt. Alvorlige nakke skjøte skader som whiplash kan skade mellomvirvelskiver i ryggen. Når dette skjer, kan kirurgisk reparasjon av skivene bli nødvendig.

Hint

  • Selv om de fleste tilfeller av whiplash kommer fra bilulykker, er det også mulig å få whiplash fra sport skader. For eksempel kan du få whiplash snowboard, boksing, spille fotball eller gjøre gymnastikk. Det er også sant at en svært voldelig nys kan forårsake whiplash. Hvis noen smerte oppstår etter en skade eller voldelig bevegelse, se helsepersonell.