Digidexo.com

Internett og Video Game Addiction

Internett og Video Game Addiction


Videospill og internett avhengighet er to lidelser som påvirker folk i alle aldre og bakgrunner. Selv ikke anerkjent som en offisiell lidelse av American Medical Association, har avhengighet av dataspill og internett blitt studert av avhengighet spesialister, og tilstanden er behandlet på lignende måte til mer "tradisjonelle" avhengighet som narkotika og alkohol. Etter hvert som Internett blir mer avanserte og spill kommer opp med flere interaktive måter å engasjere spilleren, disse avhengighet vil trolig fortsette forekommende i mange år.

Stats

Den "Washington Post" rapporterte en studie som ble utført av Stanford University forskere der 2500 voksne ble hentes via telefon. Omtrent seks prosent av befolkningen ble spurt rapporterte at deres forhold hadde lidd betydelig på grunn av overdreven bruk av Internett. Om ni prosent sa at de prøvde å skjule sine ikke-essensielle Internett-bruk, mens 4 prosent hevdet at de var opptatt med internett selv når de ikke var online. MyAddiction.com rapporterer at 8,5 prosent av unge voksne i alderen 8 til 18 er muligens avhengige av dataspill.

Årsaker

Mange utvikler vanedannende tendenser mot internett og videospill fordi de er deprimert eller føler seg overveldet i deres daglige liv. Mens spill og nettsteder kan gi en kort flukt for vanlige folk, vanedannende personligheter begynner å kreve disse aktivitetene for å dempe angst og å flykte fra daglige ansvar. Spill og online relasjoner gjøre opp for lav selvfølelse at rusavhengige ofte lider av.

Symptomer

Internett og spill narkomane vil ofte begynne å lyve om og skjule sine aktiviteter fra venner og familiemedlemmer, og de vil trekke seg lengre fra ansvar og relasjoner til fordel for sine spillaktiviteter. De kan ofte bli deprimert og humørsyk når du ikke spiller spill eller surfer på nettet.

Forebygging

Nøkkelen til å hindre disse vanedannende atferd fra forming er å begrense mengden av tid på å spille spill eller surfe på Internett per dag og til har også andre aktiviteter i livet ditt som du kan fokusere på og nyte. Forbedre selvtillit gjennom sosial interaksjon og jakten på andre hobbyer kan redusere livet stress og dermed gjøre Internett og videospill mindre viktig som rømnings mekanismer.

Behandling

Behandlingsprogrammer for Internett og videospill avhengighet har utviklet som ligner på andre avhengighet programmer i at en terapeut arbeider med pasienten i en enestående og en gruppe format for å diskutere de underliggende psykologiske årsaker til avhengighet og å sette sammen en plan for hvordan å bedre håndtere stress uten å gå tilbake tilbake til vanedannende atferd. Gaming narkomane trenger da å slutte å spille spill helt mens Internett-avhengige trenger å begrense deres bruk til bare de grunnleggende aktivitetene som kreves for jobbene sine eller familieforbindelser via e-post.