Digidexo.com

Plantar aponeurosis Injury & Treatment

Skader i aponeurosis, som ligger i fotsålen, er vanlig blant idrettsutøvere. Den aponeurosis kan bli betent på grunn av repeterende stress. Strekninger og øvelser er foreskrevet for milde tilfeller, mens alvorlige tilfeller kan kreve sjokkbehandling eller kirurgi.

Funksjon

Plantar aponeurosis ligger på den eneste av foten din. Ifølge Drugs.com, er det tykke lag av fascia, eller bindevev, i sentrum av fotsålen. Det spiller en rolle i å støtte buen på foten, og strekker seg fra fronten av hælen til tærne.

Skader

Skade på plantar aponeurosis er kjent som plantar fasciitt. Ifølge Mayo Clinic, denne tilstanden fører til en stikkende smerte i bunnen av din fot. Denne smerten kan være spesielt akutt tidlig på morgenen når du tar dine første skritt, og kan minske som du går og varme opp kjøttet i området. Mens tilstanden kan forekomme i begge føtter, vanligvis påvirker den ene foten på en gang.

Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, er denne tilstanden vanlig i løpere. Spenningen i plantar fascia øker og, som et resultat, kan det ikke være i stand til på riktig måte å utføre sin støtdempende rolle. Gjentatte belastninger (som foten treffer bakken under en runner skritt) kan rive fascia, noe som fører til smerter og betennelser. Fedme og ikke-støttende sko kan også bidra til tilstanden.

Behandling

Ifølge Mayo Clinic, de fleste med plantar fasciitt gjenopprette i et par måneder med minimal behandling. Avhengig av alvorlighetsgraden av plantar fasciitt, ​​kan legen din foreslå øvelser og strekninger som kan bidra til å løse problemet. Du kan også ha å sove i en natt splint, som holder plantarfascien i en forlenget stilling mens du sover. Over-the-counter smertestillende medikamenter kan vanligvis håndtere ubehag forbundet med tilstanden. For alvorlige tilfeller kan legen din råde shockwave terapi eller kirurgi for å koble plantarfascien fra hælbeinet.

Advarsel

The Mayo Clinic rapporterer at, hvis venstre ubehandlet, kan plantar fasciitt føre til problemer i andre områder av kroppen din. Den fasciitt kan få deg til å endre måten du går. Disse endringene i gangart kan føre til skader i kne, legg, hofte og korsrygg.