Digidexo.com

Utøvende Funksjon og Parkinsons sykdom

Utøvende Funksjon og Parkinsons sykdom


Parkinsons sykdom fører til problemer med tenkning og humør. Disse tankeforstyrrelser oppstå tidlig i sykdommen. De vanligste tenkning underskudd er i eksekutive funksjoner som innebærer høyere nivå tenkning ferdigheter. Disse problemene kan føre til andre vanskeligheter som, tristhet og mangel på impulskontroll. Kognitiv rehabilitering hjelper noen mennesker med Parkinsons sykdom.

Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom, en forstyrrelse i hjernen, som er oppkalt etter den britiske legen James Parkinson, har fire store symptomer. De er tremor, stivhet i bagasjerommet eller ben og armer, treghet i bevegelse og mental tilbakegang. Parkinsons sykdom blir dårligere over tid.

Eksekutive funksjoner

Eksekutive funksjoner er en gruppe på høyere nivå tenkning ferdigheter som brukes til planlegging og selvkontroll. De fleste av de ledende hjerne funksjoner styres i frontallappene i hjernen. Dette området av hjernen er siste til å modne og den første til å avta. Eksekutive funksjoner inkluderer muligheten til å utvikle strategier for en oppgave som innebærer flere trinn, tenke fremover, bytte fra en oppgave til en annen raskt, konsentrere seg, kontroll impulser, spår basert på å gjenkjenne et mønster, tenke logisk, velge hva du vil gjøre med ufullstendig informasjon, ta hensyn til mer enn én ting om gangen, bestemme ting raskt og nøyaktig, og endre planer basert på hva som skjer i omgivelsene.

Tenker Evne

De fleste mennesker med Parkinsons sykdom merke en nedgang i deres evne til å huske ting. De finner også at hastigheten på deres tenkning er verre. Disse endringene er subtile. Denne generelle treghet i tenkning er preget av humør og tristhet. Å være trist kan bremse tenkning. Forskning har begynt i området av kognitiv rehabilitering som kan reversere denne langsom mental tenkning.

Kognitiv rehabilitering

Kognitiv rehabilitering er en terapi program som hjelpemidler folk i forvaltningen av vanskeligheter i hukommelse, tenkning, persepsjon og problemløsning. Ferdigheter er praktisert og planer er lært opp til å bidra til å forbedre utøvende funksjon og kompensere for underskudd som kan fremdeles være til stede.

Ifølge en artikkel i Archives of Gerontology og geriatri fra 2004 pasienter med Parkinsons sykdom viste en signifikant forbedring på verbal flyt, logikk og hukommelse, sammenlignet med en baseline gruppe andre med Parkinsons sykdom som ikke fikk kognitiv rehabilitering.

Emotion

Emosjonelle tilstand, kan ha avgjørende innvirkning på din tenkning. Din tenkning kan sterkt påvirke din følelsesmessige tilstand.

Eksekutive funksjoner kan påvirke ditt humør fordi eksekutive funksjoner kontrollere all informasjon du har om en situasjon. Utøvende funksjon styrer din vurdering av en situasjon også.

Andre problemer

Problemer med utøvende funksjon kan føre til vanskeligheter med alvorlige saker som penger. Du kan ikke være i stand til å balansere sjekkhefte hvis du har Parkinsons sykdom.

Også noen medisiner for Parkinsons sykdom føre til mer impulsivitet på toppen av høyere følelse av impulsivitet fra Parkinsons sykdom. På grunn av dette, kan du gjøre dårlige valg.

I tillegg omsorgspersoner av de med Parkinsons sykdom er påvirket på grunn av deres kjæres vansker med eksekutive funksjoner. En studie i Journal of Clinical Psychology i medisinske innstillinger fra 2007 sier at kravene til omsorg for en kjær med Parkinsons lett kan overstige familiemedlemmer coping evne.