Digidexo.com

Botox og nevromuskulære lidelser

Botox og nevromuskulære lidelser


Clostrodium botulinum, en farlig stamme av bakterier som forårsaker matforgiftning, kan gi helsemessige fordeler når det gis som et terapeutisk middel som heter Botox. Enkelte varianter av dette toksinet, injiseres i små mengder i det urolige området, kan ikke bare hjelpe glatte ut rynker som en kosmetisk prosedyre, men kan også temme nevromuskulære lidelser som forårsaker ufrivillig spam og andre vanskeligheter. Fordi dette stoffet forstyrrer nervefunksjon, men pasientene må akseptere risikoen for potensielt farlige bivirkninger.

Bruk

Leger bruker Botox som et middel for en familie på nevromuskulære forhold kollektivt kalt dystoni, ifølge Helse Communities, som definerer dystoni som ukontrollerbare muskelsammentrekninger som skyldes feil nerve avfyring. Botox terapi, anvendt i små doser, kan lindre disse muskuløse spams. Leger bruker ikke de fleste av de syv kjente varianter av C. botulinum toxin, avhengig av type A for kosmetisk behandling og Type B for medisinsk behandling. Type A bruker varenavn Botox Cosmetic den, mens type B går med handelsnavn Myobloc den.

Handling

Muskler kontrakt som reaksjon på signaler fra hjernen som formidles av en nevrotransmitter som acetylcholin heter, i henhold til Drugs.com. Botulinum protein, når det injiseres i stedet for det nevromuskulær lidelse, hindrer acetylkolin fra å komme inn det berørte området, sette en stopper for nervøse tics eller muskuløse feil.

Indikasjoner

Botox terapi kan behandle mange typer dystoni. Forhold som har nytte av denne behandlingen inkluderer ansikt og kjeve spams, nakke spams kjent som cervical dystoni eller spastisk torticollis øye forskyvninger og ufrivillig blunking. Botox kan hjelpe med tale eller taleproblemer som stamming eller stemmebånd spasmer. Det også bidra til å løse nevromuskulære problemer i andre områder av kroppen, for eksempel urinretensjon, et alvorlig problem som involverer blæren muskler som ellers ville kreve kateterisering å la pasienten til å passere urin.

Bivirkninger

Leger må nøye administrere botulinum, i små mengder, for å oppnå de ønskede resultater uten å forårsake alvorlige bivirkninger fra denne kraftige toksin. Selv under optimale forhold, kan noen pasienter oppleve en grad av muskelsvakhet i området som mottar Botox. For eksempel pasienter som behandles for blefarospasme, eller ufrivillig blinker, kan oppleve en midlertidig hengende øyelokk. Noen få pasienter kan oppleve andre symptomer som ligner influensa.

Betraktninger

Ifølge Emed TV, kan Botox utgjøre ukjente risikoer under graviditeten eller da gikk gjennom morsmelk til babyer. Helse Communities advarer om at botulinumtoksin kan noen ganger flytte fra sin opprinnelige området til andre områder av kroppen, noe som resulterer i slike alarmerende og potensielt farlige symptomer som å puste, svelge eller snakke problemer, inkontinens eller tåkesyn. Pasienter og leger både bør være klar til enhver tid at dette gunstig terapi får sine helbredende krefter fra en dødelig nervegift og at en viss grad av risiko følger bruken.