Digidexo.com

Hvordan fikse en akillessene

Achilles senen går langs siden av foten og forbinder ved hælen. Det er den største sene i kroppen, og er ofte skadet. De fleste tilfeller av revet Achilles sener er relativt milde og kan behandles med enkle at-home omsorg prosedyrer.

Hvordan fikse en akillessene

•  Umiddelbart anvende is til siden av foten og hælen etter skade oppstår. Pakk isen i en vaskeklut eller håndkle og gjelder for huden i 20-minutters intervaller inntil smertene avtar.

•  Masser siden av foten og hælen to ganger daglig. Dette vil stimulere blodsirkulasjonen og fremme raskere helbredelse. Gni i sirkelbevegelser med fast trykk. Stopp masserer umiddelbart hvis smertene forverres.

Ta over-the-counter reseptbelagte smertestillende hver fire til seks timer for å lette ubehag. For mer alvorlige skader, snakke med en orthopedist for resept-styrke smertestillende midler.

Hvile mellom 8 og 12 timer i døgnet. Avstå fra enhver fysisk aktivitet, inkludert løping og klatring trapper, til symptomene går.

Invester i komfortable joggesko for å hindre skade fra tilbakevendende. Sko bør ha god bue støtte og rikelig demping. Innleggsåler kan også bidra til å holde foten polstret og støttet hele tiden.