Digidexo.com

Hva er Aderol brukes til å behandle?

Adderol er morsmålet navn for Addarell, en amfetamin ("speed") basert-stoff som brukes til å behandle Attention Deficit Disorder (ADD) og oppmerksomhet Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) hos barn, narkolepsi og potensielt andre lidelser. Adderell er en blanding av amfetamin og dekstroamfetamin, sistnevnte som inneholder et sukkermolekyl til amfetamin substratet, til hastighet absorpsjon.

Drug Physiology

Adderol, amfetamin, amfetamin sulfat, eller "speed", er en pyschostimulant. Det frigjør noradrenalin og noradrenalin i hjernen, og leverer en effekt som ligner på en vedvarende adrenalin briste.
Effekter inkluderer: økt energi, pratsomhet, paranoia, nedsatt appetitt, nervøsitet, søvnvansker.
Adderol kan være vanedannende, og har potensial for misbruk. En gjennomsnittlig dose på 40 mg tilsvarer 25 piller per gram. En-kvart-gram er tilstrekkelig til å produsere en "høy". Hos barn (ofte foreskrevet Adderol) rundt 3 til 7 piller om dagen bør vurderes tegn på misbruk.

Avhengighet

Adderol kan være vanedannende. Amfetamin, eller "speed", stimulerer produksjonen av noradrenalin, en potent nevrotransmitter. Det skaper inntrykk av lucid resonnement. Energi økes, hjertet slår fortere og stoffskiftet er pirret. Elevene strekke med høyere doser. Økt hjerneaktivitet er målbar.

Blande narkotika

Adderol kan være dødelig hvis det blandes med MAO-hemmere (isokarboksasid, "Marplan"; tranylcypromin, "Parnate", fenelzin, "Nardil", rasagilin, "Azilect"., Eller selegilin, "Eldepryl" og "Emsam")
Kroppen øker produksjonen av syklisk adenosinemonophosphate (cAMP) til lavere nivåer av de ulike signalstoffer frigjøres når stimulert med Adderol. For å senke cAMP kroppens utgivelser phosphodieserase og prostaglandin.
Legemidler som hemmer cAMP, fosfodiesterase og prostaglandin forlenge rus av Adderol. Dette omfatter slike husholdningsartikler som brus, Mountain Dew, Coca Cola, Pepsi, kaffe, NSAID, iboprofen, aspirin, etc.

Når foreskrevet til et barn

Et barn foreskrevet Adderol vil ha mindre appetitt, bli mer pratsom, har mer angst uten pillene, søvnvansker, økt energi, og, hvis behandlingen består, veksthemming. Etter et kurs i behandling med Adderol, tilbaketrekking - humørsvingninger, vrangforestillinger, paranoia - kan bli avdekket. Forskrivning et barn med Adderol er beslektet å gi et barn hastighet. En gjennomsnittlig dose på 40 mg, tatt to ganger eller tre ganger om dagen, er 1/12 av et gram. Noen leger anbefaler 2,5 til 5 mg for barn i alderen 3-5.

Siste tanker

Adderol (og 'Ritalin', metylfenidat (MPH), en annen amfetamin-basert medikament) skal ikke forskrives liberalt. Forskrivning Adderol til barn under 8 år er ikke anbefalt.
Bare søke behandling med Adderol etter at alle alternativer har vært utforsket.