Digidexo.com

Hva er bivirkningene av aktivt kull tabletter?

Aktivt kull er administerd når noen er forgiftet. Drug3k.com forklarer at kull hjelper til å absorbere giften og føre den ut av kroppen. Det kan også bli brukt til å behandle gass, diaré, urolig mage og høyt kolesterol. Det er mange bivirkninger forbundet med aktivt kull bruk som kan være mild eller alvorlig.

Allergisk reaksjon

Hvis du tar dette stoffet til å behandle tilstander som gass, diaré, urolig mage eller høyt kolesterol, er det mulig at du kan få en allergisk reaksjon på aktivt kull. Symptomer på en alvorlig allergisk reaksjon inkluderer brystsmerter, pustevansker, elveblest, utslett og kløe, sier drugs.com. Andre symptomer inkluderer hevelse i munn, ansikt, lepper og tunge. Kontakt legen din umiddelbart hvis du opplever noen av disse.

Bivirkninger: Gastrointestinale

Gastrointestinale bivirkninger som er vanlige i de som behandles med aktivert trekull tabletter. Drugs.com forklarer at de som ble behandlet med trekull skyldes forgiftning har kastet opp og hadde lite tarmobstruksjon. Kullet er smakløst og kan belegge tunge, munn og svelg, og dermed pasienter har opplevd en kritt-lignende smak i munnen. Svart farget avføring, kvalme og magesmerter er også rapportert, opplyser drugs.com. I mer alvorlige tilfeller har punktering av mage-tarmkanalen skjedde.

Bivirkninger: Metabolsk / Respiratory

Metabolske bivirkninger oppstår vanligvis når kull og sorbitol kombineres, forklarer drugs.com. Sorbitol er en sukkeralkohol som er langsomt metabolisert av kroppen. Pasienter som bruker kull flere ganger kan oppleve høyt natrium teller, samt høy magnesium teller. I alvorlige tilfeller, drugs.com forklarer at dehydrering og sjokk er rapportert. Respiratoriske bivirkninger inkluderer dannelse av puss i brysthulen (empyema), betennelse i bronchiols og Adult Respiratory Distress Syndrome.

Ytterligere bivirkninger

Ytterligere bivirkninger kan forekomme og kan være ganske alvorlig. Det har blitt rapportert at pasienter som får kull i deres øyne kan ha hornhinnen skrubbsår, forklarer drugs.com. Pass på å vaske hendene og ikke røre øynene mens håndtering kull tabletter. Variegata kan også oppstå, ifølge drugs.com. Symptomer på denne tilstanden omfatter lesjoner på huden, økt vannlating og forhøyede nivåer av plasma-porfyriner.

Betraktninger

Drug3k.com og drugs.com fortelle pasientene å ikke ta noen allergi medisiner eller kosttilskudd medisiner mens du blir behandlet med aktivt kull. Blanding disse medikamentene kan øke risikoen for bivirkninger. Snakk med legen din dersom du har noen gastrointestinale problemer som blødning, hvis du er gravid, eller hvis du er allergisk mot noen medikamenter. I disse tilfellene kan du ikke være i stand til å bruke aktivt kull eller at dosen din må justeres.