Digidexo.com

Medfødt lungesykdom

Medfødt lungesykdom er en hvilken som helst sykdom som tofter driften av lungene, og er til stede på et barns fødsel. Noen barn vokser ut av alvorlige symptomer, som ofte er tilfelle med astma. Andre sykdommer kan være ødeleggende for de fleste av barnets liv eller føre til andre problemer som hjerneskade.

Klassifikasjoner

Lungesykdommer faller inn i tre klasser, ifølge MedlinePlus.com. Airway lungesykdommer spesifikt påvirke transporten av oksygen ved enten innsnevring eller blokkering av luftveiene. Oksygen kan ikke gå inn i og ut av lungene normalt. Sykdommer i lungevev ødelegge anatomi av vev ofte gjennom arrdannelse eller betennelse. Til slutt, pulmonal sirkulasjon sykdommer hemme funksjonen av lunge blodkar. Begge lungevev sykdommer og lungesirkulasjonssykdommer forstyrre absorpsjon av oksygen og frigjøring av karbondioksyd.

Astma

MedlinePlus.com sier astma er en av de vanligste luftveissykdommer blant barn, og som sådan, er en topp grunn for barnets sykehusinnleggelser og fravær fra skolen. Ofte barn vil være å puste normalt, men en utløser for eksempel dyrehår eller sigarettrøyk fører til lungene 'innsnevring av luftveiene, noe som hindrer deres puste. Symptomer på dette er rask og vanskelig å puste, innstramming av brystet og hoste. Astma kan kontrolleres med daglig medisinering samt utryknings medisiner som brukes under et angrep.

Neonatal Respiratory Distress Syndrome

Neonatal respiratorisk distress syndrom (RDS) er underutvikling av lungene til en nyfødt, ifølge MedlinePlus.com. Fordi underutviklede lungene ikke har idet (en primær substans som kreves for å holde lungene oppblåst), har de ikke fungere skikkelig og kan føre til flere plager. Noen potensielle alvorlige problemer er en opphoping av luft i feil deler av kroppen, blødning i hjernen eller lungene, blodpropper og mental retardasjon.

RDS Årsaker

Neonatal respiratorisk distress syndrom (RDS) har et par årsaker, en å være en genetisk defekt. MedlinePlus.com sier den viktigste årsaken til RDS er for tidlig fødsel, og det er mest vanlig hos barn født minst 12 uker for tidlig. Premature babyer er ikke i mors liv lenge nok for lungene å fullt utvikle. Andre risikoer for RDS inkluderer et søsken med sykdommen, en diabetiker mor, et keisersnitt eller generelle leverings komplikasjoner.

Bronkopulmonal dysplasi

Bronkopulmonal dysplasi (BPD), i henhold til MedlinePlus.com, er en vedvarende lungesykdom som oppstår i nyfødte som var for tidlig eller som brukte pustemaskin umiddelbart etter fødselen. Barn med medfødte hjertesykdom eller lungeinfeksjoner er mer sannsynlig å utvikle BPD. Symptomer inkluderer blålig hud, en konstant hoste og pustebesvær. Vanligvis inkluderer behandling for BPD kontinuerlig bruk av en respirator inntil barnet ikke trenger det lenger.