Digidexo.com

Botemidler for kvinner Jock Itch

Skrittsopp er en soppinfeksjon som normalt påvirker kjønnsorganene, baken og innsiden av lårene. Infeksjonen, som også kalles tinea cruris, er ganske vanlig i menn, men er sett mindre hyppig hos kvinner. Skrittsopp er mer vanlig i fuktige, tropiske steder fordi organismene som forårsaker infeksjonen trives i disse miljøene. Det kan spres ved hud-til-hud kontakt, seksuell kontakt eller dele håndklær eller badetøy. De fleste tilfeller av skrittsopp kan lett behandles uten komplikasjoner, men det kan være mer alvorlig hos personer med nedsatt immunforsvar.

Anti-fungal medisiner

En av de første kurs av behandling for kvinner med skrittsopp er en over-the-counter anti-fungal medisinering. Disse medikamentene er tilgjengelig som pulver, salver, kremer og spray. Anti-fungal medisiner faller i to kategorier: azoler og allylamines. Allylamines krever en kortere behandlingsforløp enn azoler, som er den minst kostbare av de to. Hvis du har et alvorlig tilfelle av skrittsopp eller hvis du har prøvd en over-the-counter anti-fungal medisiner, men infeksjonen vedvarer, kan legen anbefale en resept-styrke anti-fungal medisinering.

Hygiene

En god måte å både forebygge jock kløe, og også bidra til å rydde opp en infeksjon er å praktisere god hygiene. Det er viktig å dusje hver dag, spesielt etter trening eller svette overdrevet. Etter dusjing, ta spesiell omsorg for å sørge for at kjønnsorganene og området rundt er helt tørre. Bruk av et pulver for å holde området tørt om nødvendig. Det er også viktig å endre undertøy hver dag og vaske treningstøy eller klær som har blitt fuktig eller svett mellom bruker.

Forebygging

Skrittsopp vil ikke bli et tilbakevendende problem for deg hvis du tar riktige skritt for å hindre smitte. Først aldri dele håndklær, klær, badetøy eller andre personlige eiendeler. Også, når du trener må du huske å kle seg passende for været. Ikke ha for mange lag med tykke klær, spesielt i varme eller fuktige forhold, fordi klærne kan bli svett, noe som gir organismene som forårsaker skrittsopp en sjanse til å vokse og trives. Hvis du trener på et treningsstudio eller treningssenter, sørg for å tørke maskiner ned før du bruker dem. Det er også viktig å raskt kunne behandle fotsopp og andre soppinfeksjoner, fordi de kan spre seg og forårsake jock kløe.