Digidexo.com

Chiropractic behandling for svulmende plater

Ryggsmerter er en svært vanlig sykdom, med svulmende plater være blant de mange mulige årsaker. Mens svulmende plater kan bli alvorlige og noen ganger krever kirurgi, mange reagerer godt på konservativ behandling. Kiropraktorer ofte støter svulmende plater i praksis, og kiropraktisk behandling kan være en effektiv tilnærming i mange tilfeller.

Diagnose

De støtdempende puter mellom ryggvirvlene er kjent som mellomvirvelskiver. Når en plate blir skadet gjennom traumer eller "slitasje", det kan utvikle en svakhet langs en ytterkant. Dette kan resultere i en svulmende plate.

Mens visse tegn, symptomer og røntgenfunn kan tyde på at det er en plate bule, en absolutt diagnose krever avansert bildebehandling, vanligvis magnetic resonance imaging (MRI). Fordelen med MR er at det faktisk gir et visuelt bilde av skivene selv. Like viktig, viser MR også spinal nervene. Disse spinal nervene er veldig følsom og kan bli skadet hvis komprimert av en stor plate bule. Akkurat som alle andre skader, skive buler kommer i varierende alvorlighetsgrad.

En liten plate bule kan forårsake mindre symptomer på smerte og stivhet i ryggen. En alvorlig plate bule kan forårsake kompresjon av en eller flere spinalnerver som resulterer i uutholdelige smerter som stråler inn i en arm eller ben, eller kanskje til og med forårsake nummenhet eller svakhet i lem. De mest alvorlige tilfeller er mer sannsynlig å kreve kirurgi. Mild eller moderat platen buler vanligvis ikke krever kirurgi. Faktisk, ifølge en studie, noen voksne med milde skive buler har ingen symptomer i det hele tatt. Med mindre det er alvorlig nummenhet eller svakhet i en arm eller et ben, bør konservativ behandling prøves først. Kiropraktikk er et passende alternativ i disse tilfellene.

Chiropractic behandling

Den umiddelbare målet med kiropraktisk behandling er å redusere smerter og betennelser i forbindelse med platen bule, og legge til rette for en tilbakevending til normale aktiviteter. Kiropraktoren kan bruke ulike typer spinal manipulasjon eller jernbane for å bidra til å gjenopprette mobilitet og for å maksimere den tilgjengelige plassen for spinal nervene. Ice programmer og korsett-type bukseseler kan brukes tidlig. Noen kiropraktorer kan benytte ultralyd eller elektrisk stimulering for å redusere betennelse og slappe muskler.

Langsiktige mål er blant annet restaurering av full mobilitet og en tilbakevending til livskraftige aktiviteter. Behandlingsstrategier bør inkludere trening for å styrke området for skade.

Arbeide med din kiropraktor

Visse strategier vil hjelpe deg å bli enige om en handlingsplan med kiropraktor. Sørg for at din kiropraktor føles behagelig behandling av platen problemer, og insisterer på en grundig undersøkelse inkludert en MR hvis nødvendig. Spør om alternative behandlingsmetoder hvis du ikke blir bedre i løpet av to uker, og søker veiledning om styrke øvelser.