Digidexo.com

Rotavirus History

Hvis du har et lite barn, er det en god sjanse for at han vil lide en rotavirusinfeksjon av den tiden han snur fem mindre han er blitt vaksinert. Ifølge det amerikanske National Library of Medicine, er rotavirus en ledende årsak til diaré og alvorlig gastrointestinal sykdom hos små barn. I utviklede land, er dette viruset sjelden dødelig. Men i mange land rotavirus er en ledende bidragsyter til høy dødelighet - dette til tross for fremskritt gjort med start i 1970 for å oppdage ledetråder til denne sykdommen som til slutt førte til en vaksine.

Discovery

Dr. Ruth biskop er kreditert som oppdageren av rotavirus hos mennesker. Hun isolert viruset i celler tatt fra tarmen hos barn med alvorlig gastrointestinal lidelse, ifølge National Institutes of Health. Den australske laget begrepet "duovirus", fordi viruset ble funnet i en del av tarmen som kalles tolvfingertarmen.

Terminologi

I 1974, et år etter at biskop oppdagelse, foreslo irske Dr. Thomas Henry Flewett navnet vi kjenner viruset ved i dag. Flewett bemerket at viruset så ut som en sirkel, så han kalte det "rotavirus," i et nikk til det latinske ordet rota for hjulet.

Forskning

Dr. Richard Ward, av det som nå er en del av Cincinnati Children Hospital Medical Center, begynte reisen for å utvikle en vaksine mot rotavirus i de tidlige 1980-tallet. Han ble senere selskap av Dr. David Bernstein. På midten av 1980-tallet, legene begynte å eksperimentere med en vaksine hos voksne frivillige, forsøker å isolere den minste dosen som ville føre rotavirusinfeksjon. De første studiene med barn kom noen år senere, i 1988, da vaksinen ble administrert til over 200 barn. Det var en fiasko, ifølge informasjon fra Cincinnati Children offisielle nettsted.

Strides

Takket være denne feilen, ifølge Cincinnati Children s, legene funnet ut mer om hvordan kroppen reagerer. De utvikler en levende, men svekket, stamme som ville be en immunrespons, men ville ikke forårsake sykdom. Med støtte fra National Institutes of Health, legene ga en vaksine mot rotavirus nok et skudd, og lanserte de første forsøkene å teste vaksinen på voksne i 1994 i forbindelse med selskapet Avant Immunotherapeutics.

Trials

Fase I, med voksne, ble en suksess. Ikke bare var en immunrespons oppnådd, men de voksne frivillige ikke opplever noen av bivirkningene, som oppkast og diaré. Et år senere, var det tid for de første forsøkene i barn. Suksessen med disse studiene førte til en større rettssak i et år. I 2003, helsetjenester giganten GlaxoSmithKline hoppet om bord for å støtte forskning - til slutt teste ca 75.000 barn.

Vaksine

Resultatene av disse testene til slutt førte til den amerikanske Food and Drug Administration for å godkjenne vaksinen Rotarix i 2008, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Bruken er nå lisensiert i mer enn 100 land, og i overkant av 25 millioner doser med Rotarix har blitt administrert over hele verden.