Digidexo.com

Sea-Lice Hjem Utbedring

Lakselus er den lille larver av maneter. De har samme make-up som en voksen maneter og samme stikkende evne. De er liten og lett bli fanget mellom badedrakt og huden din eller i sprekker i kroppen din, forårsaker fisken til stikket. Lakselus er synlige med det blotte øyet, men blir nesten usynlig i vannet. Ofte den eneste måten vil du vite at du har møtt dem er ved utslett på kroppen etter at de har stukket deg. Når stukket, vil du utvikle ekstrem kløe og små blemmer.

Umiddelbart Etter Sting

Hvis du finner ut etter at du har blitt stukket at lakselus er rundt, la vannet og ta med badedrakt. Drakten kan felle lakselus mot huden, og tillate dem å fyre av mer gift. Du vil også være lurt å unngå å skylle av mens de fortsatt iført drakten siden ferskvann kan føre til flere stikk. Før du vurdere iført drakten igjen, vil du ønsker å grundig vaske og tørke den for å fjerne eventuelle gjenværende lakselus.

Fjerne Sea Lice

Nå er det på tide å fjerne all synlig lakselus og deres stingers. Alt er greit å gjøre dette så lenge du ikke ta dem med hendene eller bruke noe som vil presse dem inn i huden og forårsake flere stikk. Hvis du har en barberhøvel og barberskum tilgjengelig, barbere dem av. Hvis ikke, kan du bruke sand og et hav skall eller kanten av et kredittkort for å få samme effekt.

Behandling av nettstedet

Tar en ferskvannsdusj umiddelbart etter å ha blitt stukket er trolig det første du vil tenke på, men dette er en dårlig idé. Ferskvann kan føre til at stingers å skyte mer gift inn i huden din. Dessuten vil ta et bad føre eventuelle gjenværende lus å flyte rundt og stikke deg på andre deler av kroppen din.

I stedet behandle det berørte området med hvit eddik. Sug et håndkle og legg den over området i 30 minutter. Dette vil gi lindring fra smerte og holde stingers fra avfyring. Mange strender, spesielt i Australia, har eddik stasjoner satt opp spesielt for disse stikk. Hvis du ikke har eddik tilgjengelig, kan du bruke rubbing alkohol, natron eller sitronsaft.

Videre behandling

Effektene av en brodd generelt vare en til to dager, men det kan variere basert på personen. Det finnes flere metoder for å lindre smerte og ubehag; du må kanskje prøve ulike de til du finner den som er riktig for deg. Hydrokortison krem ​​kan påføres på stedet etter behov. Noen finner lindring ved å gni lakserolje eller aloe vera på nettstedet daglig.

Forsiktighetsregler

Alle vil reagere forskjellig på lakselus. Hvis du opplever symptomer som ligner på en bie stikk, se en lege umiddelbart. Likeledes, hvis et barn blir stukket på en stor prosentandel av kroppen hans, ta ham til legen. Noen ganger nettstedet vil ikke leges raskt, eller vil bli smittet, og da er det også nødvendig å se din fastlege eller annet helsepersonell.