Digidexo.com

Hvordan Beregn Inspirasjons Rate

Respirasjon, eller puste, innebærer inspirasjon og utpust. Inspirasjon er den fremgangsmåte hvor luft trekkes inn og tvunget inn i lungene. Inspirasjons rate er antall ganger som du puster inn, i ett minutt. Inspirasjons satsen er også referert til som respirasjonsfrekvens. Mens resten er kroppens behov for oksygen ikke så stor som under aktivitet eller trening. Av denne grunn er det viktig å beregne innåndingshastigheten mens du er i ro for å tilveiebringe et nøyaktig resultat.

Bruksanvisning

•  Hvil i minst en halv time før du begynner å beregne din inspirasjons rate. Dette vil sikre at du puster normalt og gi deg et nøyaktig resultat.

Begynn du stoppeklokke og pust som vanlig i ett minutt. Tell hvor mange åndedrag i du tar i løpet av denne minutt. En normal sunn voksen inspirasjons satsen vil være mellom 12 og 18 pust per minutt, og et barns blir litt høyere.

Legg merke til din inspirasjons rente, for å holde en oversikt eller ta denne informasjonen til legen din dersom du er bekymret.

Gjenta trinn to i det minste to ganger under forskjellige tider på dagen. Dette vil sikre at det ikke er noen andre faktorer forvrenger resultatene dine. Beregne gjennomsnittlig inspirasjons rente ved å legge alle tre inspiratoriske priser og deretter dele summen av tre.