Digidexo.com

Hvordan er en hysterektomi utført?

Oppdager Livmor Fibroids

De fleste kvinner er kjent med hysterektomi som et kirurgisk inngrep som fjerner livmoren eller livmoren. Den vanligste grunnen til at det er utført er å ta ut livmor fibroids, mink sjansene for livmorhalskreft.

Noen av disse fibroids, eller svulster, er noncancerous, men den intense bekkensmerter og kraftige blødninger medføre fare for de andre organene. Fibroids er vanligvis oppdages gjennom transvaginal ultralyd, magnetisk resonans imaging (MRI) og endometriebiopsi.

Bare nevner kan lage en rekke reaksjoner, men det meste av angst og frykt, slik kirurgi påvirker en kvinnes vitale reproduktive organer. Som med alle typer livsendrende prosedyre, gjennomgår en hysterektomi innebærer grundige diskusjoner med lege før pasienten kommer til en avgjørelse.

Forskjellige typer

Det finnes mange typer hysterektomier. Den vanligste fremgangsmåten er i alt hysterektomi, som er fjerning av livmoren og cervix. Partiell hysterektomi fjerner bare den øvre delen av livmoren, slik at livmorhalsen på plass. Etter en slik operasjon, må pasienten ta regelmessige Pap screenings for å se etter mulige spor av livmorhalskreft tilbakevendende.

En annen type fremgangsmåte er radikal hysterektomi som omfatter fjerning av cervix, uterus, øvre del av skjeden, støttevev og lymfeknuter. Dette er vanligvis tatt når kreften allerede har manifestert seg. Til slutt, utfører en kirurg også total hysterektomi pluss fjerning av eggstokkene og egglederne. Menopause er vanligvis et direkte resultat av denne fremgangsmåten.

Moderne metoder

Gjennom innovasjoner som gis til medisinsk vitenskap, er det minimalt invasive prosedyrer (MIP) kirurger kan utføre under hysterektomi. Borte er de dager da åpen kirurgi er den eneste modusen tilgjengelig for å ta ut de fibroids gjennom et snitt i magen.

MIPS blir utført på to måter. Den ene er via en vaginal innsnitt hvorved livmor og cervix skilles fra vevet og deretter ekstrahert. Den andre metoden bruker laparoskopi, som involverer et lite kamera satt inn i magen. Spesielle laparoskopiske verktøy tar stor innsats i å fjerne livmoren gjennom skjeden. Den andre laparoskopisk fremgangsmåte omfatter ikke fjerning av cervix - bare livmoren er løsrevet fra den.

Tusenvis av MIPS utføres hvert år ved hjelp av state-of-the-art teknologi. Vanligvis er denne type hysterektomi tar kun 1 til 2 timer for å gjennomføre. Pasienter opplever kortere opphold på sykehuset, som restitusjonsperioder er kortere enn i de tradisjonelle metodene. Det er mindre smerter, og sjansene for arrdannelse er slank også.

Betraktninger før hysterektomi

MIPS er ikke anbefalt for alle pasienter. Faktorer som fedme, historie av abdominal kirurgi og andre underliggende medisinske tilstander må vurderes og tatt opp med pasienten.