Digidexo.com

Matvarer ikke å spise når du har gikt

Matvarer ikke å spise når du har gikt


Urinsyregikt er en ofte smertefull tilstand, men symptomene kan reduseres ved å unngå visse matvarer. Eliminere gikt-forårsaker matvarer fra kosten din er den beste måten å forebygge gikt flareups.

Alkohol

Øl og vin forverre gikt på grunn av det høye antallet purine de inneholder. Purine er det brytes ned til urinsyre og krystalliseres, forårsaker gikt.

Koffein og Soda

Drikker med koffein, slik som noen kaffe og te, samt kullsyreholdige drikker som brus, selters og noen flavored vann inneholder moderat høye mengder av puriner og bør unngås.

Fisk

Enkelte fisk og skalldyr er kjent for å forårsake gikt angrep: ørret, hyse, laks, sild sardiner, blåskjell, reker, ansjos og kamskjell.

Kjøtt

Kjøtt som er høy i puriner og bør ikke inntas i store mengder av dem som lider av gikt. Disse inkluderer bacon, kalvekjøtt, kalkun, fårekjøtt og innmat (som tunge, nyrer, lever og hjerter).

Grønnsaker

Noen grønnsaker inneholder moderate mengder av puriner og bør unngås, slik som sopp, blomkål, spinat, asparges og erter.

Andre Foods

Mat laget av gjær (for eksempel visse brød), kjøtt sauser, rik krem ​​sauser, consomme, bønner og linser bør unngås på grunn av sin høye purine innhold.