Digidexo.com

Premenstruelt isjiasnerven Pain

Premenstruelt isjiasnerven Pain


Smerter som stråler fra bekkenet og reiser nedover benet før menstruasjonen kan være premenstruelle sciatic nerve smerte. Det er en smertefull tilstand som er forårsaket av isjiasnerven blir forverret av endometrievev vokser i magen din som er knyttet til eller som er i nærheten av din isjiasnerven. Hormonene i løpet av menstruasjonssyklusen utløse endometrievev å hovne opp og trykker på isjiasnerven forårsaker smerte. Mens kirurgi er den mest vanlige løsning, kan hormonbehandling og smertebehandling også være muligheter for behandling av premenstruelle sciatic nerve smerte.

Hva er isjiasnerven?

Din isjiasnerven er en stor nerve som går fra midten av korsryggen ned begge bena. Den går bak knærne og ned i føttene. Isjiasnerven styrer følelsene i bena og når det blir irritert kan føre til smerter i korsryggen, hofter og ben. Smerten kan starte som kribling og videre til svakhet og nummenhet. Smerten kan stråle så langt ned som tærne.

Hva er Endometriose?

Endometriose oppstår når livmorslimhinnen vokser utenfor livmoren. Årsaken er ikke kjent, men forekommer hos 1% til 5% av kvinner i fertil år. Vevet kan dyrkes på blæren, eggstokkene eller i magen. Symptomer kan inkludere smertefulle perioder, tunge perioder, smerter i bekkenområdet og smerter i korsryggen. Venstre ubehandlet, Endometriose kan føre til ufruktbarhet fordi vevet kan blokkere egglederne kobler eggstokkene til livmoren.

Endometriose symptomer er verre før og under menstruasjonssyklusen fordi hver måned kroppen forteller livmorvevet til å bygge opp slimhinnen i livmoren. Siden det ikke er plass for en slik oppsamling av væske å gå fordi endometrievev har vokst utenfor livmoren, er det enten frigjøres i kroppen som forårsaker inflammasjon eller det er inneholdt i en væskefylt sekk som ligner en cyste. Denne opphopning av væske og vev forårsaker nerve til å bli betent. Dette kan føre til at endometrievev å forverre nerver og organer i nærheten av deres plassering, og dermed forårsaker smerte.

Symptomer på Premenstruelt isjiasnerven Pain

Når endometrievev vokser utenfor livmoren nær isjiasnerven, kan det føre til store smerter som stråler fra korsryggen ned i hoftene og beina. Smerten kan bli alvorlige nok til å forstyrre normale daglige aktiviteter. Endometrievev kan feste seg på isjiasnerven. Tarmproblemer som diaré, forstoppelse, smerter og oppblåsthet kan forekomme.

Kirurgiske behandlinger

Laparoskopi kan brukes for å diagnostisere og behandle endometrievev vekst. Kirurger bruker intens varme for å ødelegge endometrial og arrvev. Mindre det oppstår skade på friskt vev til denne prosedyren. Recovery tid er mye raskere enn med tradisjonell kirurgi.

Laparotomi, eller større abdominal kirurgi, er noen ganger nødvendig hvis endometrievev området er stort. I denne metoden, gjør kirurgen stor snitt i buken og fysisk fjerner vevet. Recovery tid for denne operasjonen kan ta opptil to måneder.

En hysterektomi er en siste utvei, og bare brukes hvis endometrosis har skadet livmoren eller eggstokkene. Kirurgen fjerner livmor og eggstokker hvis de blir rammet. Recovery tid for denne prosedyren kan være fra fire til seks uker.

Ufrivillig barnløshet

Legen din kan forskrive hormonbehandling hvis smertene ikke er alvorlig og operasjonen er ikke garantert. Dette omfatter p-piller. Progestin brukes for kvinner som ikke kan ta østrogen. Begge disse er brukt til å regulere mensen og minske symptomene.

Gonadotropin realeasing hormon agonister (GnRH) virker ved å redusere mengden av østrogen i kroppen din. Dette bidrar til å lindre symptomene og stopper mensen. Det er ikke anbefalt å bo på denne behandlingen i mer enn seks måneder med mindre du tar østrogen sammen med GnRH.

Smertestillende medikamenter brukt til å lindre symptomer

Legen din kan ha du behandler dine symptomer med over-the-counter medisiner som naproxyn (Aleve) eller ibuprofen (Motrin eller advil). Hvis disse ikke lindre smerter, kan hun foreskrive sterkere smertestillende for deg.

Living With prementrual isjiasnerven Pain

Du kan minske symptomene dine ved å begrense forbruket av koffein og alkohol. Regelmessig trening kan bidra til å lindre litt smerte. Ved hjelp av varme eller kalde omslag kan tilby noen lettelse. Å få støtte på nettet kan hjelpe deg å takle de følelsesmessige aspektet ved denne tilstanden. Kommunikasjon med legen din og lære alt du kan om din tilstand kan hjelpe deg å finne lettelse.