Digidexo.com

Peppermynte Supplement bivirkninger

Peppermynte er vanligvis trygt når det tas i små doser. Akkurat som med alle kosttilskudd, er moderasjon nøkkelen. Peppermynteolje kan hjelpe til med fordøyelsen og tannpleie. Mentol, tilstede i peppermynte, kan bidra til luftveiene. Kvalme og hodepine kan ofte bli behandlet med peppermynteolje i pannen. Stress kan bli løst gjennom forfriskende natur peppermynte. Som mange fantastiske effekter som peppermynte har, må man likevel være klar over de negative bivirkninger når peppermynte brukes i overkant.

Bivirkninger på huden

Når peppermynte brukes på huden, må du huske på muligheten for flere bivirkninger. Peppermynte kan forårsake allergiske eller hypersensitive reaksjoner, utslett, elveblest og sår. I munnen, kan danne sår. Hvis peppermynte er for nær øynene, kan det virke irriterende og forårsake brennende. Det bør ikke sette på områder av ansiktet nær øynene.

Bivirkninger av Mentol

Peppermynte inneholder mentol, som har bivirkninger av sin egen. Menthol, i store doser, kan føre til pustevansker, astma og munnsår. Mentol har også vært knyttet til hud blåmerker eller lilla flekker som vises på huden. Høye doser av mentol kan også være dødelig i noen voksne. Den sterke mentol kan føre til barn og spedbarn til å kvele. I det siste, ble det noen ganger brukt til å behandle kolikk hos spedbarn, men det anbefales ikke lenger.

Peppermynte gjennom munnen

Tar peppermynte gjennom munnen kan føre til mange bivirkninger også, som svimmelhet, hodepine og halsbrann. Det kan også føre til anal brenning, langsom hjertefrekvens og muskelskjelvinger. I masse doser, kan det føre til hjerneskade, muskelsvakhet og beslag. Burning mage eller magesyke er en annen vanlig bivirkning. Dette er alt mulig med over forbruk av peppermynte og bør ikke være en bekymring når det tas i moderasjon.

For de med forhåndseksisterende betingelser

Hvis man har problemer med galleblæren problemer, slik som blokkering, betennelse eller gallestein, bør peppermynte ikke bli tatt. Hvis det er leverproblemer, bør peppermynte unngås til en medisinsk faglig sier det er greit. Forsiktighet bør også tas hvis du har diabetes eller er gravid. Når amming, kan peppermynte skilles ut gjennom morsmelk og gi bivirkninger i spedbarn, så unngå mens amming også. Den potensielle toksisitet av peppermynte kan forårsake dødelige bivirkninger hvis det er disse hatt kontakt betingelser. Rådfør deg med en lege før du legger dette tillegget til kosthold.