Digidexo.com

FSH og LH nivåer i overgangsalder

Hypofysen utskiller follikkelstimulerende hormon (FSH) og luteiniserende hormon (LH) for å regulere menstruasjonssyklusen. Nivået av disse hormonene svinger når en kvinne opplever menopause, særlig når østrogennivået reduseres.

Hva Hormonene Do

Under en regelmessig menstruasjonssyklus, FSH og LH nivåene øker midtveis i syklusen, en dag eller to før eggløsning. FSH stimulerer eggstokkene til å modne en hårsekken, og med hjelp av LH, å slippe et egg. Etter det, FSH og LH nivåer reduseres som livmor blir klar for graviditet eller en annen periode.

FSH og Menopause

Din hypofysen FSH i respons til lavt østrogennivå. Fordi østrogennivået reduseres når du nærmer deg overgangsalderen, FSH nivåer har en tendens til å være høyere.

LH og Menopause

LH nivåer går også opp når du nærmer deg overgangsalderen.

Betraktninger

Testing nivåer av FSH og LH alene kan ikke brukes til å forutsi eller bekrefte overgangsalderen fordi nivåene kan svinge mye fra måned til måned i årene nærmer seg overgangsalderen.

Expert Insight

Ifølge Dr. Marcelle Pick, en fødselslege / gynekolog som grunnla kvinner til kvinner medisinsk klinikk i Yarmouth, Maine, FSH og LH testene er mer nyttig for å identifisere fruktbarhet problemer enn for å avgjøre overgangsalderen.