Digidexo.com

Hva er alvorlig Melasma?

Melasma er en hud tilstand som vanligvis oppstår hos kvinner (bare 10 prosent av tilfellene oppstår hos menn), ifølge American Academy of Dermatology. Alvorlighetsgraden bestemmes av dens utseende.

Funksjoner

Melasma er preget av mørk brun eller grå flekker på soleksponerte hudområder, vanligvis i ansiktet. Pasienter med alvorlig melasma har store, flate flekker av misfarging som strekker seg over pannen, kinn, nese, overleppe, hals og underarmer.

Betydning

Melasma er bare et kosmetisk problem. Pigmentet abnormitet kan mørkere og spre men vil visne av seg selv i tide. I alvorlige tilfeller er fading for gradvis for ikke å søke behandling.

Risikofaktorer

Mens pasienter i alle rase eller kjønn kan utvikle melasma, er det mest vanlig i mørkere-skinned mennesker og folk som får høye nivåer av soleksponering, som kan utløse og forverre tilstanden, ifølge AAD.

Årsaker

Melasma er sterkt assosiert med graviditet og ofte er referert til som "maske av svangerskapet." Det er også forbundet med hormonelle medisiner og p-piller. Dens eksakte medisinske årsaken er ukjent, ifølge AAD, men en familie historie av tilstanden øker sannsynligheten for forekomst.

Behandlinger

Behandlinger for å akselerere falming av misfarget hud inkluderer kjemisk peeling, medisinert kremer som inneholder glykolsyre og hydrokinon, og microdermabrasion. Laserbehandling brukes for alvorlig melasma.