Digidexo.com

Hvor kommer de fleste av Kolesterol kommer fra?

Hvor kommer de fleste av Kolesterol kommer fra?


Ifølge Mayo Clinic nettsiden, er kolesterol en voksaktig, fett-lignende stoff som finnes i menneskelig blod lipider - fettstoffer. Den menneskelige Leveren produserer kolesterol, og det er også funnet i noen vanlige matvarer.

Typer

De to typer av kolesterol er LDL og HDL. En overdreven mengde av LDL kolesterol i en persons blodet kan føre til åreforkalkning - en opphoping av plakk i arteriene. Deretter er LDL noen ganger referert til som "dårlig" kolesterol. Tilsvarende er HDL kolesterol anerkjent som "god", fordi det hjelper kolesterol tilbake til leveren i stedet sirkulerer i blodstrømmen, noe som kan føre til helseplager. Flertallet av kolesterol kommer fra to kilder; Kolesterol er produsert i leveren og forbrukes i mat.

Kolesterol og leveren

Ifølge University of Delaware College of Agriculture and Natural Resources, er kolesterol produseres av kroppen, hvor det meste er produsert i leveren. Kolesterol er nødvendig for produksjonen av friske celler.

Kolesterol i mat

Den andre viktigste kilden til kolesterol kommer direkte fra forbrukes animalsk fett. Den MedTv nettside sier at disse inkluderer kjøtt, fløte, egg, ost og smør. I henhold til all-om-senk-cholesterol.com, er ytterligere forbruk av kolesterol i en persons diett ikke nødvendig fordi det menneskelige Leveren produserer en tilstrekkelig mengde.