Digidexo.com

Sukker erstatter og deres kjemiske Names

Sukker erstatter og deres kjemiske Names


Sukker erstattere er et populært alternativ til sukker eller sukrose, og brukes som oftest til å administrere ens kosthold. De reduserer mengden kalorier i drikke og mat, men noen inneholder karbohydrater. Sukker erstatter er også et godt alternativ for folk med blod-sukker problemer. De er satt sammen av en rekke kjemikalier, noe naturlig, men de fleste fremstilt kunstig.

Sukralose

Sukralose er den viktigste ingrediensen i Splenda, som også inneholder maltodextrin og druesukker. Det er også brukt i et produkt som kalles SucraPlus. Sukralose er 600 ganger søtere enn sukker og kan anvendes for matlaging eller som en tabell søtningsmiddel. I 10 gram av sukralose, sammenlignet med en lik mengde sukker, er det seks færre kalorier. Karbohydrater utgjør kaloriene som finnes i denne søtningsmiddel.

Aspartam

Aspartam er den viktigste ingrediensen i Equal og NutraSweet, og er 200 ganger søtere enn sukker. Aspartam mister sin sødme ved oppvarming og kan forårsake svimmelhet og hodepine, selv om forskningen ikke har funnet en klar sammenheng. Asparatame må unngås av mennesker som lider av fenylketonuri, fordi de ikke kan metabolisere fenylalanin, som er en bestanddel av søtningsmidlet. Hver 10 gram Aspartam har seks færre kalorier enn en lik mengde sukker.

Sakkarin

Sakkarin er den viktigste ingrediensen i Sweet'N Low, de andre ingrediensene være antiklumpemidler og druesukker. Sakkarin var den første kunstige søtningsmiddel, oppdaget i 1879. Andre søtningsmidler ble utviklet som alternativer til Sakkarin grunn av sin bitre ettersmak. Det fungerer ikke bra når de varmes opp, og det er heller løselig i vann. Ti gram Sakkarin inneholde tre færre kalorier enn den samme mengde sukker.

Cyclamate

Sugar Twin og Sucaryl bruke kjemiske cyklamat som sin viktigste ingrediens. Det er opp til 50 ganger søtere enn sukker. Denne søtningsmiddel har vært forbudt i USA på grunn av sin korrelasjon med blærekreft hos rotter, men det er mye brukt i mange andre land. Det har vært tilgjengelig i flere former, inkludert væske og tabletter, og kan anvendes som et søtningsmiddel i brus.

Stevia

Stevia er den viktigste ingrediensen i Truvia, PureVia og Stevia i Raw. De to første sukkererstatninger inneholder også Erythritol. Stevia kommer fra bladene av en busk og er klassifisert som en urte supplement snarere enn et tilsetningsstoff. I vitenskapelige studier, har Stevia er vist å øke sædproduksjonen hos hann hamstere og rotter, mens hunnene produsert mindre og færre avkom.

Acesulfam K

Acesulfam K, også kalt acesulfam kalium og Ace K, er den viktigste ingrediensen i Sunett and Sweet One. Det er 200 ganger søtere enn sukker og har ingen ettersmak med mindre store mengder anvendes, i hvilket tilfelle det har en bitter ettersmak. Vitenskapelige forsøk har vist en mulig sammenheng mellom acesulfam K og brystsvulster hos dyr, selv om FDA ikke har tatt grep på denne informasjonen.