Digidexo.com

Divertikulitt hos barn

Divertikulitt resultater når de små posene i barnets fordøyelsessystem bli infisert. Disse små poser kalles diverticula-, og selv om de kan dannes hvor som helst i mage-tarmkanalen, er de mest vanlig i tykktarmen.

De fleste typer av divertikulitt påvirke voksne over 40. Meckels diverculitis, derimot, er en medfødt tilstand og dermed påvirker barn.

Helseeffekter

Meckels divertikulitt tendens til å forårsake problemer hos barn under to, som det er medfødt - men det er ofte vokst. Det forekommer i tynntarmen, og kan føre til intestinal obstruksjon, magesår og blødning. Blødning i sin tur kan føre til anemi (mangel på røde blodceller) og sjokk.

Symptomer

Det vanligste symptomet på Meckels divertikulitt er smertefri rektal blødning. Blodet vil vises lyse rødt, rødbrun eller gråsort.

Diagnose

Hvis barnet ditt har symptomer på Meckels divertikulitt, vil legene utføre diagnostiske tester, for eksempel blodprøver, avføringsprøver, røntgen og CT-skanning.

Behandling

Behandlingen avhenger av alvorlighetsgraden av barnets divertikulitt. Vanligvis innebærer behandling kirurgisk fjerning av infiserte diverticulum og stoppe blødningen.

Expert Insight

Ifølge Mayo Clinic (2009), vil en familie lege generelt henvise barn med divertikulitt til en spesialist i gastrointestinale forstyrrelser. Dette spesialist kalles en gastroenterolog.