Digidexo.com

ACE-hemmer bivirkningerACE-hemmer medisiner brukes som oftest til å behandle høyt blodtrykk, men brukes også i tilfeller av hjerteinfarkt, hjertekirurgi, hjerneslag forebygging og for å hindre nyreproblemer for noen mennesker som er diabetiker. Som med en hvilken som helst medikament, frem ACE-hemmere en mulighet for å oppleve bivirkninger.

Graviditet

ACE-inhibitorer har blitt vist å ha en bivirkning som forårsaker fødselsskader, så gravide bør unngå å ta dem, særlig i de to siste trimester.

Digestive

Noen mennesker opplever fordøyelsesproblemer som bivirkninger når du tar en ACE Iinhibitor. Begge forstoppelse og diaré, samt kvalme, appetitt tap og smaksforstyrrelser, er mulig.

Head-området

Hodepine, svimmelhet, følelse spylt, blir ør, har en sår hals, og gule øyne eller hud (for eksempel med leverproblemer) er også blant mulige bivirkninger. Eventuelle bivirkninger som forårsaker gulfarging bør undersøkes av lege, som de kan bety at du har en sjelden bivirkning av leversvikt, som kan være livstruende.

Allergiske bivirkninger

Noen mennesker har allergi typen bivirkninger. Hudutslett eller elveblest, kløe, ansikt, tunge eller munn hevelse, pustevansker eller piping i brystet, eller selv å være svimmel, kan alle være tegn på en allergisk reaksjon.

Mulige interaksjoner

ACE-hemmere bør ikke tas sammen med enkelte andre medisiner, og hvis det er det kan være større sjanse for alvorlige bivirkninger som en legemiddelinteraksjon. Snakke med legen din vil hjelpe å vite hvis du trenger å overvåke tiden mellom to forskjellige medisiner, eller slutte å ta en når du trenger å ta den andre.