Digidexo.com

Hva er betablokkere brukes til?

Betablokkere er en av de mest nyttige legemidler tilgjengelig, som gir løsninger for utallige helseproblemer, fra ganske triviell tilstand av prestasjonsangst til de ødeleggende virkningene av hjertesykdom. Betablokkere kan være livreddere i mer enn én forstand.

High Blood Pressure

Betablokkere er vanligvis brukes til å behandle høyt blodtrykk. De kan være svært effektive, fordi de redusere hjertefrekvensen, noe som gjør hjertet mindre arbeid.

Migrene Hodepine

Betablokkere har også en forebyggende effekt på migrene. Legene er ikke sikker på hvordan denne mekanismen fungerer, men tar betablokkere reduserer forekomsten av migrene hodepine i mange pasienter.

Hjertearytmier

Betablokkere er ofte brukt i behandling av hjertearytmi. De kan også bidra til å forhindre hjerte-angrep og redusere tilfeller av angina.

Angst

Betablokkere kan brukes til å stanse symptomene på angst. Stage utøvere ofte bruker dem for å takle sceneskrekk. De kan også brukes ved behandling av panikk-angrep, siden betablokkere blokkerer frigjøring av adrenalin i kroppen, noe som eliminerer mange angstsymptomer.

Tremors

Betablokkere er ofte brukt til å behandle essensiell tremor, en potensielt invalidiserende tilstand der pasienten opplever risting i armer, ben og andre kroppsdeler. Betablokkere kan gjøre en betydelig forskjell i livene til disse pasientene, som er i stand til å nyte en mye høyere grad av å fungere som et resultat.