Digidexo.com

Vitamin K2 Mat Kilder

K-vitaminer er coagulants som hjelper blodet å koagulere, ifølge VitaminK2.org. Vitamin K2, også kjent som menaquinone, er naturlig forekommende og fungerer som en katalysator for proteiner som er avhengige av K-vitaminer. Spesielt K-vitaminer er kritisk for ben-og hjertesykdommer. Vitamin K2 kan finnes i mange matvarer eller tas som et supplement.

Måling K2

Vitamin K2 kan bli brutt ned og målt i undergrupper - MK-4, MK-7, MK-8, MK-9 og MK-10 - Athough Dr. William Davis, en Milwaukee kardiolog, sier at det er uklart hvilke av disse formene for K2 tilby de mest nytte for enten bein eller hjertesykdommer. MK-8, er MK-9 og MK-10 former av K2 finnes nesten utelukkende i fermentert mat.

Natto

Populær i Japan, "natto" er har den høyeste naturlige konsentrasjonen av K2 vitaminer, ifølge Davis. Natto er en form for fermenterte soyabønner ofte servert på ris. Ifølge Davis, en 3,5-unse servering av natto har 1000 mikrogram MK-7 og 84 mcg av MK-8.

Dairy

Mange harde og myke oster samt rå eggeplommer inneholder relativt høye mengder av K2. Andre meieriprodukter er rike på vitamin inkluderer eggehviter, ostemasse ost, smør og hel og lettmelk.

Protein

Vitamin K2 rike animalske proteiner inkluderer gås-leverpostei, gås etappe, kyllinglever, salami, kyllingbryst, kyllinglår, kjøttdeig, bacon, kalv leveren, laks og makrell.

Andre kilder

En ikke-animalsk protein eller meieri produkt som inneholder en betydelig mengde av vitamin K2 er surkål. Mange grønne, bladrike grønnsaker - som grønnkål, spinat eller bladbete - inneholder betydelige mengder av vitamin K1, som kroppen kan konvertere til K2, ifølge Mark Sisson, forfatter av The Primal Blueprint, på sin nettside marksdailyapple.com.

Kosttilskudd

Vitamin K er tilgjengelig i supplement form på mange helsekostbutikker eller på nettet. Du kan kjøpe supplement i pille-eller flytende form. Den anbefalte supplement mengde er omtrent 100 mikrogram / dag. Som med alle supplement eller medisiner, bør du sjekke med legen din før du starter en ny diett.