Digidexo.com

Bivirkninger av Elektrolyse Hårfjerning

Elektrolyse er en type hårfjerning behandling. Beregnet for permanent hårfjerning, er elektrolyse utføres ved å stikke en nål inn i en hårsekken, og sjokkerende det med en elektrisk strøm. Denne prosessen skader hårsekken, hindrer videre vekst. Elektrolyse kan utføres nesten hvor som helst på kroppen. Bivirkninger av behandlingen er hovedsakelig dermatologisk opprinnelse, og varierer fra midlertidig hudbetennelse, til utvikling av arrvev.

Ødem

Hevelse kan oppstå i det berørte området. Denne type svelling er forårsaket av vann som blir fanget innenfor kroppsvevet, i henhold til familydoctor.org.

Erythema

Hudlesjoner og skorpedannelse kan skyldes elektrolyse behandling. Blemmer er også en mulighet. Disse symptomene er ofte et resultat av en infeksjon, ifølge Medline Plus, en USA National Library of Medicine nettside.

Pain

Smerte kan oppstå som et resultat av behandlingen. Følelsen er lokalisert til behandlingsstedet som et resultat av behandlingen i seg selv, eller de kan være relatert til tilstedeværelsen av andre bivirkninger. Smerten er midlertidig.

Arrdannelse

Permanent skade på huden er en mulighet. Hvis hudlesjoner eller skorper utvikles som et resultat av behandlingen, er arrdannelse mulig.

Keloid Dannelse

Keloider er en komplikasjon i arrdannelse. De danner da for mye arrvev former etter en skade, eller arrdannelse utvikler utenfor rammen av den opprinnelige skaden, ifølge David Larson, en plastisk og rekonstruktiv kirurgi ved Medical College of Wisconsin. Larson identifisert øreflippene, bryst og skuldre som de mest utsatte områdene.

Post-inflammatorisk Pigment Change

Infiserte områder kan bli rammet av pigment endring. En lysere eller mørkere i huden er mulig. Ifølge University of California, San Francisco School of Medicine nettside, vil disse områdene svekkes over tid. Det er imidlertid viktig å merke seg at pigment endring er oppført som en permanent bivirkning ved hairelectrolysisguide.com.